Простий смажений шпинат.
Смажений шпинат - чудова страва котру Ви мабуть ще ніколи не готували, а даремно. Дуже цікаві смаки Ви отримаєте на своєму столі всього за декілька хвилин. Так підсмажити шпинат зовсім не складно. І часу вам знадобиться зовсім нічого. А завдяки додаванню улюблених спецій Ви отримаєте страву, котра дещо буде нагадувати Вам чіпси, але користі від ней більше. Всі ми знаємо чо чіпси то є шкідливий продукт, а смажений шпинат навпаки.
Коли Ви смажите шпинат у нього з’являється чудова хрустіть, котра Вам обов’язково буде до вподоби. Нажаль на відміну від чипсів смажений шпинат не вдасться зберегти тривалий час. Так у холодильнику у закритій ємності смажений шпинат здатен пролежати всього декілька днів, після чого його смакові якості буде втрачено, а хрустіть зникне.
Смажений шпинат - це просто.
Інгредієнти для приготування смаженого шпинату.
- 2-3 пучка листя шпинату, стебла яких видалені;
- 3 столові ложки подрібненого часнику;
- 1/2 чайної ложки пластівців червоного перцю;
- 1/2 чайної ложки солі;
- 1 щіпка свіжомеленого чорного перцю та олія для смаження.
ШПІНАТ. Для цього рецепту вам знадобиться звичайний сирий шпинат із віддаленими стеблами. За бажання ви можете замінити його молодим шпинатом, але врахуйте, що час приготування зменшиться.
ПРИПРАВИ – пластівці червоного перцю, сіль, мелений чорний перець і смажений рубаний часник надають аромату. Не соромтеся приправляти смажений шпинат своєю улюбленою сумішшю спецій. Універсальні приправи стануть чудовою заміною.
Інструкція приготування смаженого шпинату.
Спочатку застеліть лист паперовими рушниками, На них Ви будете викладати обсмажений шпинат. Після чого необхідно починати смажити шпинат. Для чого налийте олію в сковороду з глибокими стінками, та нагрійте олію на середньому вогні. Тепер відпускайте шпинат у гарячу олію.
Будьте дуже уважні та обережні. Реакція між свіжим листям та олією буде раптовою та гучною, так що будьте готові! Шпинат приготується швидко, його потрібно обсмажити лише 2-3 хвилини.
Тепер доставайте шумівкою вже посмажений шпинат та розкладіть його на лист, застелений паперовим рушником. Можна помістити часник у шумівку для жиру та опустіть його в гарячу олію. Дайте часнику зісковзнути з шумівки і готуйте його всього хвилину, щоб він став хрустким і золотисто-коричневим. За допомогою шумівки видаліть смажений часник і покладіть на смажений шпинат. Дайте шпинату і часнику стекти протягом 5 хвилин, потім перекладіть у велику миску.
Ось майже і все, нічого складного в приготуванні смаженого шпинату нема. Тепер просто додавайте улюблених спецій, перець та сіль і добре все перемішайте.
Треба зауважити! Будьте дуже уважними коли смажите шпинат, справа це не складна але досить небезпечна. Не підходьте занадто близько до сковороди, краще одягніть якийсь халат щоб прикритися від олії котра може бризнути при смаженні шпинату. |