Салати з вареної моркви.
Дехто вважає, що салат з моркви вареної не такий корисний як салат з свіжої моркви. Говорять, що при варінні морква втрачає більшість вітамінів та корисних елементів. Чи так на справді? Що змінюється у моркви під час обробки? Чи корисні салати з вареної моркви?
Насправді, салати с вареної моркви тка само корисні як і салати з свіжою моркви. Більш того, я повідомляють нам відомі дієтологи, у вареної моркви збільшується кількість антиоксидантів. При цьому зберігається вітаміни групи А, В та корисні мікроелементи.
Таким чином, салати з вареної моркви більш корисні для нашого шлунку, вони легше засвоюються організмом людини. Варена морква є ідеальним продуктом для поповнення дефіциту вітаміну А. Тому, обов’язково додавайте до свого раціону варену моркву, та салати з вареної моркви.
Простий салат з вареної моркви.
Салат з вареної моркви - гарне і легке блюдо. Воно може стати ідеальним додатком до другої страви. Наприклад до м’яса або риби.
Інгредієнти салата.
- морква - 800 грам;
- лимонний (сік) – 1 лимон;
- петрушка - 1 пучок;
- оливкова олія – за смаком;
- сіль – за смаком.
Спосіб приготування.
Перш за все зваріть моркву. Процедура це не складна але досить тривала. Тому для приготування салату з вареної моркви, при можливості зваріть моркву заздалегідь. Для цього вимийте моркву, покладіть їх у каструльку з водою і накрийте кришкою. Помістіть каструльку на піч і доведіть до кипіння. Потім зробіть вогонь трохи тихше і варіть моркву близько 20 хвилин. Час приготування варіюється в залежності від розміру моркви.
Після того як морква охолоне, очистіть її лезом ножа. Зовнішня скоринка вареної моркви досить легко відірветься, тому зробити це дуже просто.
Тепер необхідно подрібнити варену моркву. Розріжте моркву на кільця і помістіть їх у салатницю. Після чого вимийте і наріжте петрушку. Додайте її до моркви в салатницю.
Не забувайте про лимонний сік. Саме він задає цікавих ноток салату з вареної моркви. Вичавіть лимон у салатницю. Додайте сіль до салату і ретельно перемішайте. Залиште салат з вареної моркви в спокої протягом як мінімум 10 хвилин, при кімнатній температурі або в холодильнику, перед подачею на стіл.