Салати з квасолі та моркви.
Цікаві та смачні салати з квасолі та моркви. Давно відомо, що бобові, а саме квасоля, має властивості підвищувати газоутворення в організмі людині. Це не є дуже приємним фактом, тому дуже часто салати з квасолі та моркви не користуються повагою серед гурманів.
Але, такий неприємний факт щодо салатів з квасолі та моркви можна і треба пом’якшувати, а іноді і обходити. Як це зробити? Все дуже просто, якщо піддавати квасолю попередньо замочуванню в содовому розчині і більш тривалій термічній обробці, можна істотно знизити підвищене газоутворення цього продукту.
Порада фахівців! При приготуванні салатів з квасолі та моркви обов’язково додавайте різні спеції, що перешкоджають надлишковому газоутворенню. Звичайний кріп досить ефективно допомагає шлунку. Що дуже цікаво, біла квасоль буде визивати меншу реакцію шлунку ніж червона. Зверніть на це увагу. |
Екзотичний салат.
Салат із зелених бобів, моркви, кукурудзи і тунця - це чудове блюдо, котре ми пропонуємо готувати в літній сезон, тому що воно свіже і легке. Салат із зелених бобів, моркви, кукурудзи і тунця готують шляхом кип'ятіння і пропарювання зелених бобів і моркви, а потім змішують їх з консервованим тунцем, кукурудзою і подрібненою цибулею.
Інгредієнти салата.
- зелені боби 500 грам;
- морква 350 грам;
- тунець 220 грам;
- кукурудза 150 грам;
- квасоля – за бажанням;
- цибуля;
- сіль.
Спосіб приготування.
Щоб приготувати салат з бобів (квасолі), моркви, кукурудзи і тунця, починайте з миття квасолі та моркви. Після чого подрібніть моркву на кільця.
Після чого зваріть разом моркву і боби (квасолю також за бажанням). Після готовності злийте воду та дайте продуктам охолонути. Відкрийте банку з тунцем. Змішайте у салатниці тунець, боби та моркву. Обережно все перемішайте. Додайте оливкової олії, дайте постояти 30 хвилин. Все салат з квасолі та моркви і тунця готовий.
Простий салат з квасолі та моркви.
Смакові якості цього салату з квасолі та моркви значно відрізняються від попереднього. Смак не такий яскравий та багатий. Тим не менш, це цікавий та смачний салат, приготування котрого не потребує додаткових знань та навичок.
Інгредієнти салата.
- морква - 1 шт. ;
- квасоля 100 грам;
- зелений лук - 1 пучок;
- оливкова олія – за смаком;
- сіль, цибуля – за смаком.
Спосіб приготування.
По перше зваріть квасолю. Після чого дрібно наріжте одну велику цибулину. Потім натріть одну велику моркву на крупній терці.
Тепер необхідно розігріти на сковорідці олію та пасерувати овочі до золотистого кольору. Обов’язково додайте сіль до страви.
Подрібніть зелень. Змішайте всі інгредієнти салату з квасолі та моркви. Заправте салат оливковою олією за смаком.