Рецепт салату Кобб.
Сьогодні власноруч Ви можете приготувати чудовий американський салат Кобб за рецептом видатних кухарей з Голівуду. Це зовсім не складно, але потребує деякої уваги та точності. Чи відомо Вам, що згідно рецепта у салаті Кобб присутнє як м'ясо курки так і бекон. Це робить салат особливо смачним та поживним.
Приготування цього не складного але дуже ситного та смачного салату Кобб ми пропонуємо почати з приготування саме соусу. Сьогодні для заправки салату Кобб різні кухарі обирають рузні соуси. Але у оригінальному рецепті присутня саме французька заправка. Тому приготуйте спершу її.
Соус для заправки салату Кобб - це просто.
Інгредієнти для приготування французької заправки "Дербі" для салату "Кобб".
- 1/4 склянки чистої води;
- 1/4 склянки червоного винного оцту;
- 1/4 чайної ложки цукру;
- 1 - 1/2 чайної ложки лимонного соку (зас маком);
- 1/2 чайної ложки солі;
- 1/2 чайної ложки чорного перцю;
- 3/4 чайної ложки сухої гірчиці;
- 1 зубчик часнику, очищений та подрібнений;
- 1/4 склянки оливкової олії першого віджиму.
Для приготування цього простого французького соусу спочатку поєднайте всі інгредієнти для заправки салату Кобб в банці. Надягніть на неї капронову кришку і щільно закрийте її. Після чого енергійно струсіть банку, поки соус не почне емульгуватися. Поставте соус для салату «Кобб» в холодильник, поки готуєте салат.
Продукти для приготування салату "Кобб".
- 1/2 головки нарізаного салату Айсберг;
- 1/2 головки нарізаного салату Ромен;
- 2 столові ложки нарізаного свіжого часнику;
- 1 склянка нарізаних кубиками помідорів;
- 1 чашка вареної курячої грудки, нарізаної кубиками;
- 6 смужок сирого бекону, приготовленого, нарізаного кубиками;
- 1 авокадо, очищений та нарізаний кубиками;
- 3 круто зварених яйця, очищених і дрібно нарізаних;
- 1/2 склянки подрібненого сиру Рокфор;
- Пучок зеленої цибулі.
Рецепт приготування салату "Кобб".
Поки Ваш французький соус для салату Кобб охолоджується у холодильнику Ви можете підготувати всі продукти. Зробити це зовсім не складно. Спочатку вимийте всю зелень, та подрібніть її. Ми пропонуємо не різати листя ножом, а порвати його руками. Доречи, до салату «Кобб» можна додати листя зеленого салату, незважаючи на те, що їх нема у оригінальному рецепті, у салаті смакують вони бездоганно та додають хрусту.
Тепер відваріть яйця та підготуйте інші продукти для салату Кобб. Тут все просто, поки варяться яйця підготуйте авокадо та помідори. Потім подрібніть варені яйця та відваріть м'ясо курки. доречи інколи курку смажать на грилі для салату Кобб. Підготуйте бекон.
Є декілька варіантів підготовки бекону для салату Kobb. Простий спосіб приготування бекону: розігрійте духовку до 400 градусів - застеліть лист пергаментним папером - додайте смужки бекону - запікайте 20-22 хвилини, щоб він став хрустким. Обережно вийміть лист з духовки. Перекладіть на паперовий рушник і, як тільки охолоне, розкришіть. Другий варіант – це просто обсмажити бекон на сковорідці на невеликому вогні.
Після того як всі продукти для салату Kobb будуть підготовані, залишиться лише декілька хвилин для повного приготування.
Ось і все, додавайте улюблений сир та заправляйте салат Кобб. Доречи, якщо ви полюбляєте сир с голубою пліснявою, візьміть його. Він буде дуже доречним, незважаючи на те, що його і нема у класичному рецепті салату Кобб.
Чи відомо Вам, що салат «Кобб» це улюблена страва серед голлівудських зірок. Так, у Амереці цей салат з курки користується неабиякою популярністю. Саме тому салат «Kobb» подається у самих вишикуваних ресторанах Голівуда та Каліфорнії.
Походження салату Кобб достовірно не відомо, кухарі зі всього світу досить часто сперечаються з цього приводу. Так, дехто висловлюють думку, що його винайшов шеф-кухар ресторану Роберт Крейс, який створив його у 1929 році. Інші кухарі вважають, що Роберт Говард Кобб сам одного вечора створив такий улюблений салат.
Треба зауважити! Авокадо має тенденцію швидко темніти, тому ми рекомендуємо видавлювати на нарізаний кубиками авокадо свіжий сік з лимону, щоб він залишався красивим і зеленим. Це також додасть приємного смаку Вашому салату Кобб. |