Салат з авокадо та креветок.

Салат з креветок та авокадо дійсно Ви можете приготувати на святковий стіл. Насправді авокадо ідеально поєднується з різними інгредієнтами, такими як тунець, помідори чері, фета, лосось або креветки. Тому навіть не сумнівайтесь салат з таким поєднанням буде вдалим та дуже яскравим. Обов’язково слідкуйте за якістю креветок та за свіжістю авокадо. Якщо авокадо буде не зрілим він так і залишиться у тарілці, бо смакові якості такого фрукту будуть неякими, і жодним соусом такий смак не замаскувати.

Саме тому планувати салат з креветок і авокадо необхідно заздалегідь. Попіклуйтесь про те, що придбати якісні продукти для салату. Наприклад, авокадо, здавалось би звичайний продукт котрий інколи у рецептах багато жінок замінюють на огірок. Але у салат з креветок і авокадо необхідно покласти саме авокадо, стиглий та свіжий.

З креветками для салату ще більш складно. Сьогодні майже у любому, навіть маленькому, супермаркеті Ви можете придбати креветки. Звичайно Ви прослідкуєте за маркуваннями на упаковці, та купуєте найбільш свіжі креветки. Але для салату з креветок та авокадо необхідні найбільш смачні. Навряд дешеві креветки будуть найкращими у такому салату. Саме тому, салат з креветками та авокадо це досить дорогий салат.

Салат з авокадо та креветок

Якщо Ви придбали для салату з креветками та авокадо найкращі, найсмачніші креветки, не слід економити на помідорах. Краще придбати саме помідори чері, а не звичайні..

Інгредієнти салату з авокадо та креветок.

  • один великий стиглий або 2 невеличких авокадо;
  • 100-150 грам креветок;
  • оливкова олія, лимон, зелень (руккола або інша);
  • сіль та перець засмаком;
  • помідори чері - 100 грам.

Спосіб приготування салату з авокадо та креветок.

Приготування салату з авокадо та креветок слід починати з приготування саме креветок. Зробити це зовсім не складно. Але є декілька хитрощів котрі Ви маєте пам’ятати. По перше придбайте свіжі креветки, вони мають бути одномірного кольору, та приємного запаху. Потім необхідно розморозити креветки. Тут будьте уважні. Не слід розморожувати креветки у мікроволновці, чи навіть при кімнатній температурі. Ми пропонуємо поставити заморожені креветки до холодильника де вони спокійно розтануть. Звичайно для цього Вам буде необхідно більше часу. Тепер відваріть креветки у солоній воді, бажано використовувати для цього морську сіль. Кидайте креветки коли вода закипить. Потримайте каструльку на вогні деякий час, в залежності від об’ємів каструльки. Не довго. Після чого перелийте воду з каструльки через друшляк да швидко охолодить креветки.

Варимо креветки.

Тепер очистіть креветки, та приготуйте помідори чері для салату з креветок та авокадо. Просто розріжте навпіл помідори чері, або на чотири частинки.

Помідори чері навпіл для салату.

Після чого покладіть до салату авокадо, котрий подрібніть на великі смужки. Попередньо очистіть авокадо від скоринки. Є невеличка хитріщ з авокадо. Якщо Вам необхідно заздалегідь підготувати всі продукти для салату з авокадо та креветок, Ви можете нарізати авокадо та додати до нього лимонного соку. Таким чином Ви збережете авокадо до приготування салату, він не потемніє.

Ріжемо авокадо.

gotuemo avokado z limonom

Для заправки салату з авокадо та креветок змішайте оливкову олію з оцтом та додайте трошки свіжого молотого чорного перця та сіль. Ось і все, наш неповторний салат з авокадо та креветок готовий.