Салат з авокадо та креветок.
Насправді авокадо ідеально поєднується з різними інгредієнтами, такими як тунець, помідори чері, фета, лосось або креветки. Тому навіть не сумнівайтесь салат з таким поєднанням буде вдалим та дуже яскравим. Обов’язково слідкуйте за якістю морепродуктів та за свіжістю авокадо. Якщо авокадо буде не зрілим він так і залишиться у тарілці, бо смакові якості такого фрукту будуть неякими, і жодним соусом такий смак не замаскувати.
Рецепт салату з авокадо та креветок дуже простий. Головне не слід шукати самі великі креветки, хоча, безперечно, вони дуже гарно виглядають на фоні авокадо таких самих розмірів. Можна придбати звичайні.
Інгредієнти салату з авокадо та креветок.
- 1великий або 2 невеличких авокадо;
- 100-150 грам креветок;
- оливкова олія, лимон, зелень (руккола або інша);
- сіль та перець засмаком;
- помідори чері - 100 грам..
Спосіб приготування салату з авокадо та креветок.
Спочатку приготуйте креветки. Зробити це зовсім не складно. Але є декілька хитрощів котрі Ви маєте пам’ятати. По перше придбайте свіжі креветки, вони мають бути одномірного кольору, та приємного запаху. Потім необхідно розморозити креветки. Тут будьте уважні. Не слід розморожувати креветки у мікроволновці, чи навіть при кімнатній температурі. Ми пропонуємо поставити заморожені креветки до холодильника де вони спокійно розтануть. Звичайно для цього Вам буде необхідно більше часу. Тепер відваріть креветки у солоній воді, бажано використовувати для цього морську сіль. Кидайте креветки коли вода закипить. Потримайте каструльку на вогні деякий час, в залежності від об’ємів каструльки. Не довго. Після чого перелийте воду з каструльки через друшляк да швидко охолодить креветки.
Тепер очистіть креветки. Додайте помідорів та трошки зелені. Після чого покладіть до салату авокадо котрий поріжте на великі смужки.
Для заправки салату з авокадо та креветок змішайте оливкову олію з оцтом та додайте трошки свіж молотого чорного перця та сіль. Ось і все, наш неповторний салат з авокадо та креветок готовий.