Салат з авокадо та креветок.
Салат з креветок та авокадо дійсно Ви можете приготувати на святковий стіл. Насправді авокадо ідеально поєднується з різними інгредієнтами, такими як тунець, помідори чері, фета, лосось або креветки. Тому навіть не сумнівайтесь салат з таким поєднанням буде вдалим та дуже яскравим. Обов’язково слідкуйте за якістю креветок та за свіжістю авокадо. Якщо авокадо буде не зрілим він так і залишиться у тарілці, бо смакові якості такого фрукту будуть неякими, і жодним соусом такий смак не замаскувати.
Саме тому планувати салат з креветок і авокадо необхідно заздалегідь. Попіклуйтесь про те, що придбати якісні продукти для салату. Наприклад, авокадо, здавалось би звичайний продукт котрий інколи у рецептах багато жінок замінюють на огірок. Але у салат з креветок і авокадо необхідно покласти саме авокадо, стиглий та свіжий.
З креветками для салату ще більш складно. Сьогодні майже у любому, навіть маленькому, супермаркеті Ви можете придбати креветки. Звичайно Ви прослідкуєте за маркуваннями на упаковці, та купуєте найбільш свіжі креветки. Але для салату з креветок та авокадо необхідні найбільш смачні. Навряд дешеві креветки будуть найкращими у такому салату. Саме тому, салат з креветками та авокадо це досить дорогий салат.
Якщо Ви придбали для салату з креветками та авокадо найкращі, найсмачніші креветки, не слід економити на помідорах. Краще придбати саме помідори чері, а не звичайні..
Інгредієнти салату з авокадо та креветок.
- один великий стиглий або 2 невеличких авокадо;
- 100-150 грам креветок;
- оливкова олія, лимон, зелень (руккола або інша);
- сіль та перець засмаком;
- помідори чері - 100 грам.
Спосіб приготування салату з авокадо та креветок.
Приготування салату з авокадо та креветок слід починати з приготування саме креветок. Зробити це зовсім не складно. Але є декілька хитрощів котрі Ви маєте пам’ятати. По перше придбайте свіжі креветки, вони мають бути одномірного кольору, та приємного запаху. Потім необхідно розморозити креветки. Тут будьте уважні. Не слід розморожувати креветки у мікроволновці, чи навіть при кімнатній температурі. Ми пропонуємо поставити заморожені креветки до холодильника де вони спокійно розтануть. Звичайно для цього Вам буде необхідно більше часу. Тепер відваріть креветки у солоній воді, бажано використовувати для цього морську сіль. Кидайте креветки коли вода закипить. Потримайте каструльку на вогні деякий час, в залежності від об’ємів каструльки. Не довго. Після чого перелийте воду з каструльки через друшляк да швидко охолодить креветки.
Тепер очистіть креветки, та приготуйте помідори чері для салату з креветок та авокадо. Просто розріжте навпіл помідори чері, або на чотири частинки.
Після чого покладіть до салату авокадо, котрий подрібніть на великі смужки. Попередньо очистіть авокадо від скоринки. Є невеличка хитріщ з авокадо. Якщо Вам необхідно заздалегідь підготувати всі продукти для салату з авокадо та креветок, Ви можете нарізати авокадо та додати до нього лимонного соку. Таким чином Ви збережете авокадо до приготування салату, він не потемніє.
Для заправки салату з авокадо та креветок змішайте оливкову олію з оцтом та додайте трошки свіжого молотого чорного перця та сіль. Ось і все, наш неповторний салат з авокадо та креветок готовий.