Салат з буряка - «Невеста».
Досить незвичайно бачити серед основних інгредієнтів класичного салату «Невеста» буряк. Тим не менш, таке поєднання смаків досить цікаве та незвичайне. Як і класичний салат «Невеста» такий салат дуже простий в приготуванні. Але, якщо за класичним рецептом час приготування салату «Невеста» максимум 20 хвилин, то при додаванні буряка час стає значно більше. Тому бажано заздалегідь приготувати буряк. А сам салат приготувати безпосередньо перед прийомом гостей.
Для приготування салату «невеста» з буряком Вам буде необхідно:
- буряк, 2-3 невеличких;
- копчена курка – 300 грам;
- три моркви;
- картопля 3-4 шт.;
- зелений лук (за смаком);
- сир копчений – 100-150 грам;
- курині яйця, 4 шт.;
- майонез 1уп.
Спосіб приготування салату дуже простий. Спочатку відваріть буряк, моркву, картоплю та яйця. Дайте цим продуктам охолонути.
Поки вони охолоджуються потріть на середній терці копчений сир та подрібніть ножом м'ясо курки. До речі, якщо у Вас нема копченої курки, Ви можете замінити її дрібно нарізаною шинкою.
Цікаво, що інколи одну моркву трошки підсмажують і також додають до салату. Можете проекспериментувати, можливо такий смак вам буде більш до вподоби.
Тепер коли всі інгредієнти готові викладайте салат наступними шарами:
- тертий буряк;
- майонез;
- подрібнене м'ясо копченої курки (або шинка);
- майонез;
- варена морква (перетерта на середню терку);
- майонез;
- подрібнена картопля;
- майонез;
- подрібнений зелений лук;
- майонез;
- жовток;
- майонез;
- сир копчений;
- майонез
- яєчний білок;
- зелень для прикраси та трошки тертого сиру, за бажанням.