Цікаві рецепти салатів з буряка.
Салат з буряка рецепт знайти досить просто, але більшість домогосподарок цікавлять не звичайні класичні рецепти, а якісь неординарні, нові. Таких рецептів не так багато, за звичай, рецепти салатів з буряка не визначаються особливою оригінальністю. Всі ми звикли до поєднання червоного буряка з горішками або навіть часником. Саме таке поєднання смаків вважається класичним.
Тим не менш, червоний буряк надзвичайний продукт. Він ідеально зберігається взимку що робить його дуже важливим інгредієнтом в рецептах салатів на зиму. Більш того, салат з червоного буряка містить велику кількість корисних елементів, що ставить його на перше місце серед недорогих салатів взимку.
Пропонуємо Вам звернути увагу на наступний салат з буряка, рецепт котрого в першу чергу зацікавлює соєю простотою. В додаток до цього такий салат має бездоганні смакові якості. Особливо цікаве виглядає додавання до рецепту салату з буряка соєвого соусу та свіжих листочків м’яти.
Рецепт простого салату з буряка.
Інгредієнти салату.
- 4 середніх (бажано не великих) червоних буряка;
- 8 листочків м'яти;
- 2 столові ложки бальзамічного оцту;
- 3 столові ложки оливкової олії;
- 1 чайна ложка соєвого соусу;
- кунжут;
- 1 зубчик часнику.
Рецептура приготування салату.
Незважаючи на простоту рецепта приготування цього дивовижного салату, Вам необхідно запасти значний час для праці. Це пов’язано в першу чергу з приготуванням червоного буряка. Так, буряк варити треба досить довго. Приблизно одну годину, в залежності від розмірів цього корисного овочу. Тому, перш за все спочатку, при можливості заздалегідь, зваріть буряк.
Невеличка порада! До речі, якщо Ви бажаєте приготувати такий салат скоріше, Ви можете використовувати не варений буряк а сирий. Для цього поріжте сирий буряк на смужки, та зваріть їх не довго. Доки вони не стануть м’якими. |
Тепер розріжте буряк на тонкі смужки.
Після приготування буряка необхідно виготовити соус для салату. Для цього у мисці приготуйте соус. Необхідно: розрізати на 4 частини зубчик часнику, додати 3 столові ложки олії, 1 чайну ложку соєвого соусу та 2 столові ложки бальзамічного оцту і дрібно нарізану м'яту. Перемішати і дати постояти 10 хвилин.
Тепер необхідно взяти сковороду, покласти в неї жменю насіння кунжуту і смажити їх протягом декількох хвилин на середньому вогні. Потім вимкніть вогонь і дайте охолонути.
Ось і все. Змішайте всі інгредієнти, добре перемішайте та при необхідності додайте сіль.
Невеличка порада! Для додаткового смаку Ви можете значно поліпшити рецепт такого салатику. Ви можете додати авокадо, розрізане на кубики, приправлене невеликою кількістю лимона. У салаті з буряка з’явиться індивідуальна смачненька нотка. |