Оригінальні салати з червоного буряка.
Незвичайні салати завжди пригортали особливу увагу. Навіть звичайні салати з червоного буряка можливо виготовити в такому вигляді, що спочатку важко однозначно назвати навіть інгредієнти салату. Саме такі салати з червоного буряка і пригортають увагу.
Неабияку роль в приготуванні салату з червоного буряка відіграють неординарні смакові інгредієнти. Наприклад, ми зовсім не очікуємо побачити в салаті з червоного буряка малину. Більш привичними є горішки, часник або навіть чорнослив чи сир.
Не забувайте до любого салату, у тому числі і до салатів з червоного буряку додавати улюблену зелень. Доречи, інколи цитрусові в таких салатах виглядають цілком виправдано та бажаними. Особливо цікавлять такі салатики дітлахів.
Салат з червоного буряка та малини.
Інгредієнти салата.
- два невеликих червоних буряка;
- 200 грам малини свіжої;
- червона капуста;
- 30 грам цукру;
- 1 ложка яблучного оцту;
- 3 гвоздики.
Рецепт приготування салату з червоного буряка та малини.
По-перше приготуйте червоний буряк. Для чого вимийте його. Покладіть на пару хвилин у воду. Потім зніміть шкірку та подрібніть червоний буряк на невеликі шматочки. Після чого нагрій2те у сковороді трошки оливкової олії та обсмажте червоний буряк.
По-друге приготуйте сироп для салату з червоного буряка. Для чого закип'ятіть 30 грам цукру з 1 ст. ложка яблучного оцту, 2 ст. ложки води та трьома гвоздичками. Кип’ятіть протягом 3 хвилин.
По-трете покладіть обсмажені шматочки червоного буряка на листя червоної капусти та полийте зверху приготованим сиропом. Дайте постояти 30 хвилин. Після чого посипте зверху ягоди малини. Ось і все, салат з буряка червоного та малини готовий.
Салат з червоного буряка та фісташек.
Інгредієнти салата.
- 600 грам червоного буряка;
- 200 грам листочків зеленого салату;
- 75 грам мигдалю;
- 75 грам фісташок;
- 6 мл. оливкової олії;
- 2 ст. ложки білого оцту;
- один зубок часнику;
- сіль і перець – за смаком.
Рецепт приготування салату з червоного буряка та фісташек.
Спочатку необхідно приготувати червоний буряк. Просто зваріть його та дайте охолонути. Після чого очистіть і розріжте на кубики розміром близько 2 см.
Помістіть кубики червоного буряка в миску і додайте олії, оцт, сіль, перець і часник (різаний на 4 часини). Нехай страва постоїть близько 15 хвилин, потім видаліть часник.
Вимийте і висушіть листя салату і помістіть їх до салатниці. Потім покладіть кубики червоного буряку. Після чого зверху необхідно посипати все мигдалем і фісташками.