Оригінальні салати з червоного буряка.

Незвичайні салати завжди пригортали особливу увагу. Навіть звичайні салати з червоного буряка можливо виготовити в такому вигляді, що спочатку важко однозначно назвати навіть інгредієнти салату. Саме такі салати з червоного буряка і пригортають увагу.

Неабияку роль в приготуванні салату з червоного буряка відіграють неординарні смакові інгредієнти. Наприклад, ми зовсім не очікуємо побачити в салаті з червоного буряка малину. Більш привичними є горішки, часник або навіть чорнослив чи сир.

Не забувайте до любого салату, у тому числі і до салатів з червоного буряку додавати улюблену зелень. Доречи, інколи цитрусові в таких салатах виглядають цілком виправдано та бажаними. Особливо цікавлять такі салатики дітлахів.


Салат з червоного буряка та малини.

Салат з червоного буряка та малини.

Інгредієнти салата.

  • два невеликих червоних буряка;
  • 200 грам малини свіжої;
  • червона капуста;
  • 30 грам цукру;
  • 1 ложка яблучного оцту;
  • 3 гвоздики.

Рецепт приготування салату з червоного буряка та малини.

По-перше приготуйте червоний буряк. Для чого вимийте його. Покладіть на пару хвилин у воду. Потім зніміть шкірку та подрібніть червоний буряк на невеликі шматочки. Після чого нагрій2те у сковороді трошки оливкової олії та обсмажте червоний буряк.

По-друге приготуйте сироп для салату з червоного буряка. Для чого закип'ятіть 30 грам цукру з 1 ст. ложка яблучного оцту, 2 ст. ложки води та трьома гвоздичками. Кип’ятіть протягом 3 хвилин.

По-трете покладіть обсмажені шматочки червоного буряка на листя червоної капусти та полийте зверху приготованим сиропом. Дайте постояти 30 хвилин. Після чого посипте зверху ягоди малини. Ось і все, салат з буряка червоного та малини готовий.


Салат з червоного буряка та фісташек.

Салат з червоного буряка та фісташек.

Інгредієнти салата.

  • 600 грам червоного буряка;
  • 200 грам листочків зеленого салату;
  • 75 грам мигдалю;
  • 75 грам фісташок;
  • 6 мл. оливкової олії;
  • 2 ст. ложки білого оцту;
  • один зубок часнику;
  • сіль і перець – за смаком.

Рецепт приготування салату з червоного буряка та фісташек.

Спочатку необхідно приготувати червоний буряк. Просто зваріть його та дайте охолонути. Після чого очистіть і розріжте на кубики розміром близько 2 см.

Помістіть кубики червоного буряка в миску і додайте олії, оцт, сіль, перець і часник (різаний на 4 часини). Нехай страва постоїть близько 15 хвилин, потім видаліть часник.

Вимийте і висушіть листя салату і помістіть їх до салатниці. Потім покладіть кубики червоного буряку. Після чого зверху необхідно посипати все мигдалем і фісташками.