Салат з вареного червоного буряка та картоплі.

Поєднання в салатах смаків вареного червоного буряка з картоплею для нашої кухні вже стало класичним. Смакові якості такої страви знайомі та передбачені. Але й тут можна й треба додавати особливих смакових ноток. За допомогою зовсім не хитрих засобів звичайний салат з вареного червоного буряка та картоплі стане цікавим.

Так, наприклад, у салат з вареного червоного буряка ми пропонуємо додати трошки порізаних оливок. Певна річ, смак оливок зовсім не всім до вподоби, але якщо Ви є прихильником цього продукту, новий смак салату Вам сподобається. Також, бажано в салат з вареного червоного буряка додавати не стару а молоду картоплю. У такому випадку салат стає набагато м’якішим.

Новий смак салату з вареного червоного буряка.

Салат з вареного червоного буряка.

Інгредієнти салата.

  • 4 великих картоплі;
  • зелені оливки – за бажанням;
  • 1/2 червоного лука;
  • сіль, зелень – за смаком;
  • 2 невеличких червоних буряка;
  • 2 столові ложки оливкової олії.

Рецепт приготування салату з вареного червоного буряка.

Для приготування салату з вареного червоного буряка та картоплі спочатку необхідно зварити буряк. Часу на це заплануйте не менше однієї години. Після того як варений червоний буряк охолоне очистіть його від скоринки та подрібніть на маленькі кубики. Додайте сіль та одну столову ложку олії.

Варений буряк кубиками.

Тепер необхідно приготувати картоплю. Робити це дуже просто. Необхідно варити картоплю в великій кількості солоної води протягом приблизно 20 хвилин. Після того як картопля охолоне видаліть шкірку і наріжте її кубиками. Додайте столову ложку оливкової олії.

Чистимо картоплю для салату.

Відкрийте баночку з оливками. Зелені чи чорні – тут за бажанням. Після чого наріжте оливки тонкими кільцями.

Оливки для салату.

Ось майже і все, залишилося підготувати цибулю. Справа це зовсім не складна але трошки не приємна. Треба просто очистити та подрібнити цибулю на кубики.

Ріжемо цибулю для салату.

Все, тепер змішайте всі інгредієнти салату з вареного буряка, додайте трошки солі та оливкової олії. Не забувайте про зелень. Можна подавати до столу. Такий салат з червоного буряка краще смакує теплим. Смачного.