Салати з вареного буряка.
Салати з вареного буряка дуже полюбляють наші домогосподарки. Навіть, незважаючи на те, що салат вареного буряка потребує набагато більше часу для приготування. В порівнянні з виготовленням салатів з сирого буряка. Смак вареного буряка більш до вподоби.
Не слід вважати, що салати з вареного буряка містять набагато менше корисних речовин ніж салати з сирого буряка. Це не так. Варений буряк навіть після термічної обробки зберігає такі корисні речовини як: йод, натрій, залізо та фосфор. Окрім того, варений буряк містить корисні антиоксиданти та вітаміни.
Салат з буряка вареного надає Вашому організму легкості. Це відбувається за рахунок послаблюючої дії цього коренеплоду на організм людини. Інколи салати з вареним буряком рекомендують вживати як профілактичний засіб від запорів.
Самий простий салат з вареного буряка.
Інгредієнти салату.
- 2-3 попередньо зварені буряка невеличких розмірів;
- 1 червоне яблуко;
- 2 моркви;
- жменя волоських горіхів;
- 2 столові ложки оливкової олії;
- сік 1 лимона.
Спосіб приготування яскравого салту з вареного буряка та моркви.
Якщо Ви потурбуєтесь про те щоб заздалегідь відварити буряк, то приготування такого салату буде для Вас дуже простим та швидким. Більш того, поєднувати інгредієнти у такому салату можна у будь-якому способу. Можна навіть просто все добре перемішати і все. Для приготування останнього варіанту Ви затратите не більше 10 хвилин.
По-перше заздалегідь зваріть червоний буряк. Процедура це зовсім і зовсім не складна але потребує деякого часу. За звичай на те щоб відварити буряк середніх розмірів необхідно затратити приблизно одну годину.
Візьміть моркву, ретельно вимийте її та очистить від скоринки. Тепер необхідно порізати її на довгі смужки. Цю процедуру можна зробити з допомогою спеціального інструменту, а можна і звичайним гострим ножом.
Тепер візьміть яблуко, вимийте його. Дехто полюбляє коли у салаті присутня скоринка від яблук, дехто ні. Якщо Ви не полюбляєте відчувати у салаті скоринку, то очистіть яблуко від неї. Після чого подрібніть яблуко на невеличкі кубики.
Прийшов час нарізати й відварений буряк. Ми пропонуємо різати буряк на кубики.Певна річ, це необхідно робити коли буряк остине.
Ось майже і все, тепер слід заправити салат з вареного буряка. Для чого спочатку підготуйте цитрусові. Вимийте їх. Потім просто вичавіть сік лимону у мисочку, додайте оливкової олії та сіль. Все добре перемішайте вилкою.
За бажанням додайте улюблених спецій, наприклад, перець, та зелень.
Ось і все викладіть всі інгредієнти як зображено на малюнку, полийте зверху заправкою. Не забувайте покласти зверху трошки волоських горішків. Це надає пікантності і приємного вигляду страві. Смачного.