Оригінальні страви з буряка.

Таке поєднання смаків в ставах з буряка досить оригінальне та пригортає увагу. Таку страву по праву можна вважати повноцінним другим блюдом. Корисним та смачним блюдом. І що дуже приємно, всі інгредієнти для такої нескладної страви з буряка можуть дуже довго зберігатися на Вашій кухні.

Окремо необхідно виділити, що для такої страви з буряка бажано взяти в приготування коричневий рис. Що стосується смакових якостей, то тут Ви та Ваші гості будуть здивовані. Всі ми звикли, що салати з червоним буряком мають приємний солодкуватий смак. Тут все інакше.

У цій простій страві з буряка солодкий смак не чути, він затінений рясним розмарином і перцем. Коротше кажучи, просте блюдо з сильним ароматом та приємним смаком. Така страва буде корисною і при дієті.

Рецепт простої страви з буряка.

Страви з буряка.

Інгредієнти страви.

  • 320 грам коричневого рису;
  • 2 буряка;
  • 1 червона цибуля;
  • 2 гілочки свіжого розмарину;
  • сіль і перець – за смаком;
  • оливкова олія – за смаком.

Рецепт приготування страви.

Спочатку необхідно приготувати рис. Зробити це дуже просто. Не забувайте спочатку ретельно вимити рис під проточною водою. 

Важливо.Невеличка порада!

Цю процедуру можна і не робити якщо Ви добре знайомі з продукцією виробника рису. Але за звичай рис має не зовсім чистий вигляд.

Чистий рис.

Зваріть рис. Покладіть рис у каструльку, налийте подвійним об'ємом води та доведіть до кипіння. Додайте сіль, і варіть 30 хвилин з невеликим полум'ям до тих пір, поки вода не буде повністю поглинута.

Варимо рис.

Тепер необхідно приготувати червоний буряк. Візьміть сирий червоний буряк. Ретельно вимийте та очистіть його від скоринки. Після чого розріжте на невеличкі кубики. Потім пропустить буряк у блендері до отримання крупної нарізаної суміші.

Буряк через блендер.

Після чого дрібно наріжте цибулю і гілочки розмарину ножом. Обсмажте їх в сковороді з невеликою кількістю оливкової олії. Додайте сіль і ще трошки посмажте. Додайте до нарізаного буряка сіль і перцем.

Ось і все, страва з буряка готова. Змішайте всі інгредієнти та подавайте до столу. Така страва особливо смакує у теплому вигляді.