Вишукані страви з буряка - карпаччо.
Цікаві та неординарні страви з буряка. Інколи так хочеться приготувати щось незвичайне, новеньке та смачне. У такому випадку рецепти вишуканих страв будуть дуже доречними. Одразу необхідно зазначити, що для приготування навіть самої нескладної вишуканої страви з буряка Вам стануть у нагоді важкодоступні, або дорогі інгредієнти.
Всі ми добре розуміємо, що для приготування навіть простої страви з буряка, окрім буряка необхідно додавати цікавих та інтригуючих смаків. Це може бути у самому простому випадку смак цитрусів. Ми пропонуємо Вам скуштувати в страві з буряком м'ясо червоної риби та апельсин. Таке незвичайне поєднання смаків буде до вподоби навіть гурманам.
При приготуванні такої вишуканої страви з буряка як карпаччо, окреме питання постає в якості м'яса червоної риби. За цим слід дуже ретельно слідкувати. Ми пропонуємо, при можливості, готувати його власноруч, або купувати тільки у перевіреного виробника.
Готуйте з нами карпаччо з буряка та риби.
Інгредієнти страви.
- 2 невеличких червоних буряка;
- 100 грам м’яса лосося;
- петрушка;
- 2 апельсина;
- оливкова олія – за смаком;
- корінь хрону – за смаком.
Рецепт приготування страви з буряка - карпаччо.
Крок 1. Приготування цієї вишуканої страви з буряка досить просте, але потребує значного часу для виготовлення. Так, основний час необхідно затратити на те, щоб відварити буряк. Тому, при можливості зробіть це заздалегідь. Охолоджений варений буряк, очищений від скоринки необхідно порізати на тонкі шматочки – кільця. До речі, щоб захистити колір рук Ви можете використовувати самі дешеві латексні рукавички.
Крок 2. Тепер необхідно приготувати апельсини. Процедура це не складна, але є деякі хитрощі. Вам необхідно не просто отримати скибочки апельсина, а достати саме м’якіть. Для чого зі скибочок необхідно зняти білу скоринку. Якщо цього не зробити, у страви буде трошки гіркуватий присмак. До речі, робіть цю процедуру над тарілочкою та збирайте сік апельсина.
Крок 3. Готуємо соус для заправки страви. Для чого в мисочці змішуємо: тертий хрон з соком апельсина, додаємо сіль та оливкову олію. Перемішуємо все виделкою або вінчиком.
Ось і все страва з буряка карпаччо майже готова. Залишилося викласти всі підготовані продукти як зображено на малюнку та полити зверху соусом. Не забувайте додати зелень.