Простий салат з чорносливу.

Якщо Ви бажаєте приготувати швидко не складний салат з додаванням чорносливу, обов’язково скористайтесь нашим рецептом. Це е абсолютно не складний рецепт котрий зможе приготувати навіть недосвідчений у кулінарії чоловік. Незважаючи на це, такий салат дуже корисний та має гарні смакові якості.

При приготуванні таких салатів уважно слідкуйте за якістю продуктів. Наприклад в цьому рецепті бажано при приготуванні салату використовувати молоду моркву. Молода морква володіє більш м’яким смаком, вона не така тверда. Також зверніть увагу на якість горішків.

В простому салаті Ви можете використати свій улюблені горішки. Наприклад, окрім звичайних волоських Ви можете додати трошки кедрових. Бажано трошки обсмажувати горіхи перед додаванням їх до салатів, але це не обов’язково. Також прослідкуйте за якістю чорносливу. Бажано спробувати його смак перед додаванням до салату. Не рідка чорнослив буває з пліснявою. Такий чорнослив зіпсує всі смакові якості салату.


Рецепт простого салату з чорносливу та моркви.

Простий салат з чорносливу.

  • 2 пучка молодої моркви;
  • 150 грам чорнослив;
  • 2 пучка петрушки;
  • 4-5 столових ложок кедрових горіхів;
  • 2 столові ложки оливкової олії;
  • 200 мл апельсинового соку;
  • сіль, перець, цукор – за смаком;
  • 1/2 чайної ложки меленого кмину;
  • 1 щіпка меленої кориці.

Спосіб приготування.

При приготуванні простого салату з чорносливу, перш за все слід приготувати моркву. Ретельно вимийте її та очистіть від скоринки. Незважаючи на те, що це молода морква, скоринку все одно необхідно видалити. Після чого поріжте моркву на невеличкі кільця.

Молода морква кільцями.

Тепер підготуйте чорнослив. Бажано перед приготуванням цього продукту для простого салату з чорносливу замочити його хоча б на п’ять хвилин в теплій воді. Не забувайте подрібнити чорнослив на невеличкі шматочки. Так смак чорносливу буде більш насиченим у Вашому салаті.

Чорнослив шматочками.

Після підготовки чорносливу та моркви для Вашого простого салату, вимийте петрушку та подрібніть її. Обсмажте кедрові горіхи в сковороді до золотистого кольору. Зробити це абсолютно не складно. Доречи, якщо у Вас не знайшлося кедрових горішків для простого салату з чорносливу, не засмучуйтесь. Візьміть, наприклад звичайні лісові горішки. Їхні смакові якості абсолютно задовільні.

Смажемо горішки для салату.

Тепер необхідно трошки протушкувати продукти для Вашого простого салату з чорносливу. Для цього налийте масло до сковороди, покладіть туди моркву та тушкуйте протягом 3 хвилин. Після чого додайте чорнослив, апельсиновий сік, спеції та тушкуйте ше хвилин 5.

Тушкуємо моркву для салату.

Після цього достаньте всі інгредієнти зі сковороди, покладіть їх до салатниці. Додайте сіль, перець, 1 щіпкою цукру, 1/2 чайної ложки кмину і 1 ч.л. кориці. Дайте охолонути. Потім додайте кедрові горіхи та зелень. Ось і все, Ваш простий салат з чорносливу та моркви готовий.