Салат з буряка з чорносливом і горіхами.
Салат з буряка з чорносливом і горіхами, просто кладязь корисних елементів для організму людини. Сьогодні рецепт приготування такого не хитрого салату з буряка та чорнослив і горіхами є класичним. Майже кожна домогосподарка хоча б раз пробувала приготувати такий салат.
Такі салати з буряка з чорносливом і горіхами це справжня прикраса на столі. Він може бути цікавим навіть на святковому столі. Головне придайте яскравого зовнішнього вигляду такому салату. Зелень у таких салатах звичайно буде бажаною та доречною. Інколи до салату з буряка з чорносливом і горіхами додають ще й трохи сухофруктів. Наприклад, курагу чи ізюм.
Рецепт салату з буряка чорносливу і горіхів з додаванням зерен гранату.
- 2 середніх буряка;
- 50 г (6-8) чорнослив;
- 1/3 гранату;
- оливкова олія – за смаком;
- 4 великих грецьких горіха;
- соль, перець - за смаком.
Спосіб приготування.
Крок 1. Спочатку необхідно приготувати буряк. На це у Вас піде більше всього часу. Тому майте це на увазі, та, при можливості зваріть буряк заздалегідь.
Ще є одна невеличка хитрість. Коли Ви обираєте буряк не треба купувати самий великий. Великий буряк буде варитися довше ніж буряк середніх розмірів.
Варіть буряк в підсоленій воді з краплею лимонного соку протягом 40-50 хвилин (або до готовності).
Крок 2. Після того як буряк охолоне, подрібніть його на дрібні шматочки.
Крок 3. Вимийте чорнослив, подрібніть його. За необхідністю уберіть кісточки з чорносливу.
Крок 4. Тепер необхідно почистити та подрібнити горіхи.
Крок 5. Очистіть гранат, потім візьміть приблизно третину, відокремте насіння.
Ось і все, тепер змішайте всі інгредієнти салату з буряка з чорносливом і горіхами, та заправте салат оливковою олією. Додайте сіль та перець за смаком.
Класичний салат з буряка з чорносливом і горіхами.
Спосіб приготування такого класичного салату майже аналогічний. Перш за все готуєте буряк, поті подрібнюєте чорнослив та горішки. Після чого заправляєте салат. Для заправки, до речі, можна взяти майонез.
Ми пропонуємо завжди при можливості додавати до салатів, у тому числі і до салату з буряка з чорносливом і горіхами зелень.