Салат з чорносливом і куркою, з додаванням грибів, кукурудзи та моркви.

Незважаючи на досить велику кількість інгредієнтів такий салат з чорносливом і куркою дуже просто приготувати. Смак салату обов’язково сподобається Вам, особливо якщо Ви полюбляєте чорнослив. Тут поєдналися основні смаки курки з чорносливом, але різноманіття страві додає хрускіт корейської моркви та маринованої цибулі. Це дуже смачно та незвично.

Салат з чорносливом і куркою Ви сміливо можете приготувати для своїх друзів на якесь свято. Ми впевненні що жінки позитивно оцінять смак такого нескладного салату. Чоловікам сподобається що такий салат досить поживний та хрусткий.

При приготуванні салату з чорносливом і куркою та грибами особливих складнощів не з’явитеся. Єдине ми пропонуємо замариновати цибулю власноруч. Якщо у Вас є час, Ви також можете приготувати корейську моркву самостійно. Але у останні часи все більше наших друзів при приготування салатів купують ці інгредієнти готовими. Таким чином зменшуючи час на приготування салату з чорносливом і куркою.


Рецепт простого салату з чорносливом і куркою.

Салат з чорносливом і куркою.

Складові частини салату з чорносливом і куркою:

  • одна велика біля цибуля;
  • маринад для цибулі - 1 ст. ложка цукру, 1/2 ч. ложки солі та 2 ст. ложки оцту;
  • одне велике куряче філе;
  • 12-13 середніх грибів шампіньйонів;
  • 15 чорнослив;
  • 100 гр моркви по корейськи;
  • 6 ст. ложок консервованої кукурудзи.

Заправка салату з чорносливом і куркою:

  • майонез та сіль - за смаком.

Спосіб приготування салату з чорносливом і куркою.

Салат з чорносливом і куркою готувати треба з маринування цибулі. Нічого складного у цьому немає, тому краще цю роботу виконати власноруч, а не купувати готовий продукт. Для маринування цибулі візьміть одну велику цибулину та подрібніть її ножом. Після чого покладіть до середньої мисочки. Додайте до мисочки маринад для цибулі (1 ст. ложка цукру, 1/2 ч. ложки солі та 2 ст. ложки оцту) все добре перемішайте. Після чого додайте кип’яченої води та дайте постояти хвилин 15.

Різана цибуля.

Маринуємо цибулю.

Поки маринується цибуля для нашого хрусткого салату з чорносливом і куркою давайте приготуємо м'ясо курки. Візьміть куряче філе, вимийте його та подрібніть ножом на невеличкі шматочки. Після чого м'ясо слід обсмажити на сковорідці. Доречи після смаження можна обтерти м’ясні шматочки паперовими рушником аби убрати зайвий жир.

Готуємо філе курки.

Готуємо філе курки.

Так само слід і підготувати гриби. Подрібніть їх досить великими шматочками та обсмажте на сковорідці.

Смажемо гриби.

Тепер залишилося підготувати саме чорнослив. Тут все просто. Залийте чорнослив теплою водою. Дайте постояти хвилин 10-15. Після чого подрібніть їх ножом на маленькі шматочки, так салат з чорносливом і куркою буде більш смачним.

Готуємо чорнослив.

Ось майже і все, тепер відкрийте баночку з консервованою кукурудзою. Та відкрийте корейську моркву. Висипайте до салатниці всі приготовані продукти. Все добре перемішайте, та додайте майонезу та солі. Все Ваш салат з чорносливом і куркою готовий.


Важливо.Треба зауважити!

При приготуванні грибів для салату з чорносливом і куркою, а саме при обсмажені не слід додавати сіль.