Яскравий салат з чорносливом.
Яскраві салати завжди пригортали увагу. На святковому столі такі салати додають різноманітних кольорів та вишуканості столу в цілому. Особливо приємно виглядають яскраві салати в холодний й період часу. Саме коли за вікном білий сніг, такі бажані яскраві барви на столі.
Серед основних інгредієнтів таких яскравих салатів дуже рідко ми можемо побачити чорнослив. Аля салати з чорносливом можуть та мають виглядати привабливо. Головне, такі салати окрім зовнішнього вигляду ще й мають приємний, а іноді й неповторний смак.
Рецепт салату з чорносливу, апельсину та граната.
- три апельсина;
- один солодкий фенхель;
- гранат маленький, або половинка;
- чорнослив – 8 шт.;
- солі і перець - за смаком;
- оливкова олія в міру необхідності.
Спосіб приготування салату.
Спочатку очистіть фенхель, вимийте його і тонко наріжте, візьміть скибочки і занурьте їх не надовго в мисці з крижаною водою.
Після чого очистіть два апельсина і наріжте їх скибочками. Збирайте сік з апельсину, його також можна буде додати до салату.
Тепер візьміть чорнослив, вимийте його та поділіть навпіл.
Відкрийте гранат та достаньте з нього яскраві насіння.
Тепер необхідно викласти все продукти у салатниці, та заправити салат. Для заправки візьміть сіль, перець, оливкову олію та апельсиновий сік. Додайте улюблену зелень до салату.
Рецепт салату з чорнослива і яблук.
- чорнослив - 12 шт.;
- 2 яблука;
- 2 столові ложки рідкого меду;
- 6 столових ложок лимонного соку;
- 4 столові ложки оливкової олії;
- 1 столова ложка насіння льону;
- сіль та перець – за смаком;
- зелень.
Спосіб приготування салату.
Крок 1. Підготуйте зелень для салату. Візьміть зелені листя салату, потім вимийте їх, витріть та грубо порвіть їх руками.
Крок 2. Ретельно вимийте і висушіть яблука. Вимийте також чорнослив. Розділіть чорнослив навпіл. Розріжте яблука на чверті, видаліть насіння і зробіть гарні скибочки. При можливості, для додання різноманітності страві візьміть два різних вида яблук.
Крок 3. У мисці приготуйте емульсію, змішавши мед з лимонним соком. Додайте сіль і перець і знову перемішати. Потім додайте оливкової олії. Занурте яблука і чорнослив в емульсію і залиште маринувати протягом як мінімум 15 хвилин.
Крок 4. У салатниці обережно укладіть листя салату, чергуючи кожен з них шматочком яблука. Після чого покладіть чорнослив, посипте насінням льону. Додайте трошки маринаду зверху.