Яскравий салат з чорносливом.

Яскраві салати завжди пригортали увагу. На святковому столі такі салати додають різноманітних кольорів та вишуканості столу в цілому. Особливо приємно виглядають яскраві салати в холодний   й період часу. Саме коли за вікном білий сніг, такі бажані яскраві барви на столі.

Серед основних інгредієнтів таких яскравих салатів дуже рідко ми можемо побачити чорнослив. Аля салати з чорносливом можуть та мають виглядати привабливо. Головне, такі салати окрім зовнішнього вигляду ще й мають приємний, а іноді й неповторний смак.


Рецепт салату з чорносливу, апельсину та граната.

Яскравий салат з чорносливом.

  • три апельсина;
  • один солодкий фенхель;
  • гранат маленький, або половинка;
  • чорнослив – 8 шт.;
  • солі і перець - за смаком;
  • оливкова олія в міру необхідності.

Спосіб приготування салату.

Спочатку очистіть фенхель, вимийте його і тонко наріжте, візьміть скибочки і занурьте їх не надовго в мисці з крижаною водою.

Після чого очистіть два апельсина і наріжте їх скибочками. Збирайте сік з апельсину, його також можна буде додати до салату.

Тепер візьміть чорнослив, вимийте його та поділіть навпіл.

Відкрийте гранат та достаньте з нього яскраві насіння.

Тепер необхідно викласти все продукти у салатниці, та заправити салат. Для заправки візьміть сіль, перець, оливкову олію та апельсиновий сік. Додайте улюблену зелень до салату.


Рецепт салату з чорнослива і яблук.

Рецепт салату з чорносливу та яблук.

  • чорнослив - 12 шт.;
  • 2 яблука;
  • 2 столові ложки рідкого меду;
  • 6 столових ложок лимонного соку;
  • 4 столові ложки оливкової олії;
  • 1 столова ложка насіння льону;
  • сіль та перець – за смаком;
  • зелень.

Спосіб приготування салату.

Крок 1. Підготуйте зелень для салату. Візьміть зелені листя салату, потім вимийте їх, витріть та грубо порвіть їх руками.

Крок 2. Ретельно вимийте і висушіть яблука. Вимийте також чорнослив. Розділіть чорнослив навпіл. Розріжте яблука на чверті, видаліть насіння і зробіть гарні скибочки. При можливості, для додання різноманітності страві візьміть два різних вида яблук.

Крок 3. У мисці приготуйте емульсію, змішавши мед з лимонним соком. Додайте сіль і перець і знову перемішати. Потім додайте оливкової олії. Занурте яблука і чорнослив в емульсію і залиште маринувати протягом як мінімум 15 хвилин.

Крок 4. У салатниці обережно укладіть листя салату, чергуючи кожен з них шматочком яблука. Після чого покладіть чорнослив, посипте насінням льону. Додайте трошки маринаду зверху.