Салат Цезар, рецепти приготування салату.
Салат Цезар, дивовижний за смаковими якостями, простий в приготуванні салат. Саме тому салат Цезар користується і сьогодні неабиякою повагою та популярністю. Сміливо можна сказати що цей салат відомий у всьому світі. Хоча готують його по різному. У нас більш відомий рецепт салат цезар з куркою.
Свою популярність салат Цезар отримав спочатку у Штатах, потім пізніше салат цезар з’явився у Європі. Певна річ, рецепт цього салату було змінено під смакові якості європейців. Як в Америці, так і в Європі салат Цезар користується повагою та шаною гурманів.
Головне у салату Цезар це не тільки свіжі інгредієнти, але й правильно приготований соус. Чи відомо Вам що соус для салату Цезар має готуватися з майже сирих яєць. До складу соусу мають входити такі компоненти: яйця, оливкова олія, часник, сік лимона і вустерский соус. Не дивлячись на те, що приготувати такий соус зовсім не складно, у нас в крайні більшість домогосподарок до рецептури салату Цезар додають звичайний майонез. Але смакові якості будуть різнитися.
Порада фахівців!
Якщо Ви не маєте можливість приготувати соус для салату Цезар за класичною рецептурою. Не беріть аби який майонез у супермаркеті. Це не буде правильно. Приготуйте майонез для салату Цезар власноруч у дома з додаванням часнику та перця. |
Класичний рецепт салату Цезар.
Класичний рецепт салату Цезар більш поширено у Європі, у нас ми звикли до салату Цезар з куркою. Приготування такого салату зовсім не складне та не забере у Вас багато часу. За звичай на приготування необхідно затратити не більше 20 хвилин.
Інгредієнти салату.
- 1 пучок листків салату;
- хліб для приготування сухариків;
- 200 грам бекону;
- 150 грам сиру (Reggiano parmesan).
Соус для салату Цезар.
- 1 яєчний жовток;
- 1 зубчик часнику;
- 1 столова ложка гірчиці;
- 2 столові ложки білого винного оцту або лимонного соку;
- 1/3 склянки оливкової олії (або більше в міру необхідності);
- сіль і перець.
Інструкція приготування салату Цезар.
Спочатку приготуйте соус для салату Цезар. Для чого у мисочці змішайте всі інгредієнти для соусу окрім оливкової олій. Почніть збивати інгредієнти вінчиком або комбайном. По трохи додавайте оливкової олії. Та збивайте. Має вийти соус дуже схожий на майонез.
Тепер приготуйте сухарики. Зробити це дуже просто, тому нема потреби купувати готові грінки у супермаркеті. Наріжте кусочками хліб та поставте до духової шафи. Готуйте протягом 15-20 хвилин при 170 – 180 градусах.
Для салату Цезар в класичному варіанті необхідно взяти бекон. Його можна трошки підсмажити, щоб з’явилась хрустіть. Попередньо нарізати на маленькі шматочки.
Ось майже і все. Додайте до салату подрібнений сир (його можна натерти на терці), зелене листя. Все добре перемішайте та заправте соусом. Все салат Цезар у класичному виді готовий.
Салат Цезар з куркою.
Інгредієнти салату.
- філе курки – 200 грам;
- помідори (бажано чері) – 5,6 шт.;
- сир – 50-100 грам;
- хліб або готові грінки;
- листя салату;
- два зубки часнику;
- сіль, майонез.
Інструкція приготування салату Цезар зі смаженим курячім філе.
Саме до такого приготування салату Цезар звикли наші домогосподарки. Він не є класичним, приготування його більш просте. Не треба ламати голову з соусом. Замість помідорів чері можна взяти і звичайні.
Крок 1. Ретельно вимийте листя салату, висушіть їх та порвіть руками на шматочки.
Крок 2. Приготуйте сухарики розміром приблизно 1 см.
Крок 3. Почистіть часник, покладіть його до сковороди та трошки обсмажте у оливкової олії. Після чого виміть. У цієї ж сковороді трошки обсмажте і готові сухарики. Це наддасть їм аромату та присмаку.
Крок 4. Посмажте куряче філе. Додайте сіль та трошки перцю за бажанням.
Крок 5. Подрібніть помідори та сир. Все добре перемішайте. Додайте майонез. Інколи до такого салату Цезар майонез подають окремо.
Салат Цезар з копченою куркою.
Не слід остерігатися такого поєднання смаків. Такий салат Цезар дуже оригінальний. Сьогодні такий рецепт також можна вважати класичним Цезарем.
Інструкція приготування салату.
Досить цікавий смак у салата Цезар з’являється якщо до інгредієнтів додати копчену курку. В такому випадку смак буде більш насиченим.
Приготування салату таке саме як і в попередньому рецепті. Готуєте всі продукти. Сир бажано натерти на терці. Змішуйте та заправляєте соусом.
До речі якщо Ви не бажаєте виготовляти соус власноруч, Ви можете купити готовий. Не майонез, а соус Цезар. Він так і називається. Хоча, наші фахівці рекомендують готувати соус для салату Цезар власноруч.
Треба зауважити!
Не готуйте салат Цезар заздалегідь. Оскільки майже у кожному рецепті салату Цезар присутні сухарики або грінки, вони досить швидко втрачають хрустіть у готовій страві. Тому, Ви можете підготувати всі інгредієнти салату, а заправити та змішати все у останній момент, перед подачею. |