Салат зі смаженої курки.
Безперечно такий салат з курки буде дуже поживний, тому Ви сміливо можете приготувати його як закуску або навіть основну страву. Особливо смачно буде якщо у Вас є можливість приготувати курку для такого салату на грилі. Смак вийде бездоганним. Особливо можна відзначити, що такий салат з курки виходить достатньо барвистим та яскравим, тому всі Ваші знайомі напевно його спробують.
Доречи, якщо у Вас залишився такий салат після свят, Ви можете взяти його з собою на роботу. Оскільки у ньому є м'ясо та овочі, скуштувавши навіть зовсім трішки Ви не будете голодними. Досить корисна та смачна їжа.
Зверніть увагу, що у оригінальному рецепті присутні зелені оливки. Але не всі полюбляють ці фрукти, так саме фрукти. Якщо Вам більш до вподоби чорні, мариновані оливки, то для приготування цього салату з курки вони теж підійдуть. Беріть у супермаркеті чорні оливки без кісточок, та насолоджуйтесь цікавим та смачним салатом.
Салат зі смаженої курки - це просто.
Інгредієнти салату.
- 600 г Філе курячої грудки;
- 30 г Зелені оливки без кісточок;
- 60 г Мариновані корнішони;
- 200 г Червоний перець;
- 170 г Селера біла;
- 150 г Морква;
- Сіль та перець - за смаком.
Інгредієнти соусу.
- Чорний перець за смаком;
- М'яка гірчиця 15 г;
- Сіль за смаком;
- Білий винний оцет 20 г;
- Оливкова олія першого віджиму 100 г;
- Майонез 120 г.
Інструкція приготування салату з курки.
Щоб зробити цей дивовижний курячий салат, спочатку Вам необхідно приготувати курку. Обов’язково відбийте шматочки курки молотком. Слідкуйте щоб м’ясо розм’якшилося, не розриваючи його. Потім слід приготувати курку на гарячому грилі. Зверніть увагу на приготування шматочків курки, перевертайте, лише коли м’ясо стане повністю білим. Коли одна сторона підсмажаться переверніть її та додайте щіпку солі до готової частини. Увага! Не проколюйте м’ясо курку, інакше смак зміниться, рідина вийде, та Ваша курка буде сухою. Після приготування м’яса на решітці знімайте його та відразу додайте сіль, щоб нагрівання розчинило сіль. Все, дайте м’ясу охолонути.
Поки готується м'ясо е час приготувати овочі для салату. Тут все звичайно. Всі овочі вимийте та очистіть. Потім візьміть перець і видаліть все насіння, потім подрібніть його скибочками. Моркву необхідно подрібнити соломкою, а селеру - скибочками.
Подрібніть селеру кубиками (кільцями).
Тепер підготуйте оливки, сир та огірки.
Поки Ви будете готувати овочі та сир, м'ясо всигне охолонути. Наріжте його смужками.
Прийшов час для приготування соусу. Викладіть у миску майонез, потім додайте гірчицю та білий винний оцет, сіль і перець. Повільно додайте оливкової олії. Перемішайте все.
Ось майже і все, змішайте всі інгредієнти, м'ясо, овочі та заправте соусом. Перемішайте салат і накрити прозорою плівкою. Поставте до холодильнику, через годину можна подавати до столу.
Треба зауважити!
Зберігати смачний салат з куркою можна максимум 1 добу, добре накривши його харчовою плівкою. Заморожувати не рекомендується. |