Салат з куркою і грибами.

Зазвичай салат з куркою і грибами дуже простий у виконанні, при цьому досить поживний. Саме тому його і полюбляють готувати більшість домогосподарок. Смакові якості салатів с куркою і грибами дуже часто схожі, тому кухари додають до салатів кукурудзу, сир або огірки. Урізноманітнюють смак також цікаві заправки та спеції.

Особливим смаком такий салат з куркою і грибами буде виділятися якщо у Вас є справжні лісні гриби. Так, у такому випадку смак буде набагато яскравішим та насиченим. Але зазвичай салати з куркою і грибами ми готуємо зі звичайних шампіньйонів, котрі легко можна придбати у найближчому супермаркеті чи магазині.

Саме це і є перевагою у приготуванні салатів з куркою і грибами. Легкість придбання всіх інгредієнтів, та швидкість приготування. Але все ж таки, яким чином можна покращити смакові якості звичайних салатів. Сьогодні ми надаємо два цікавих рецепта приготування салатів з куркою і грибами котрі обов’язково Вам слід занести до своєї кулінарної книги.


Салат з куркою і грибами – хрусткий.

Салат з куркою і грибами – хрусткий.

Інгредієнти салату з куркою і грибами і огірком.

  • Смажені смужки курячого філе (2 філюшки);
  • Смажені гриби – шампіньйони (8 великих або 10 середніх);
  • Четвертинка зеленої капусти;
  • 3 середніх огірка;
  • Сухарики - за смаком.;
  • Невеликий червоний болгарський перець;
  • 2-3 столові ложки майонезу;
  • Сіль і перець.

Інструкція приготування салату з куркою і грибами і огірком.

Крок перший у приготуванні салату з куркою і грибами. Спочатку ретельно очистіть свіжі гриба. Промийте їх під проточною водою. Після чого обсмажте на невеликому вогні на сковорідці. Після того як гриби охолонуть їх слід обережно подрібнити ножом.

Смажимо гриби на сковорідці.

Ріжемо гриби для салату.

Крок 2. Тепер необхідно приготувати м'ясо для салату з куркою грибами і огірком. Вимийте філе курки, подрібніть його на смужки та додайте спецій. Після чого посмажте його на невеликому вогні до золотистої скоринки.

Смажимо смужки курки.

Смажимо смужки курки.

Крок 3 – підготуйте зелену капусту для салату з куркою грибами і огірком. Тут все просто. Візьміть гарну капустину. Розріжте її на чотири частини. Вам буде необхідна тільки одна частинка. Хоча якщо Ви придбали дуже маленьку капустину, візьміть половинку. Та подрібніть її на смужки.

Ріжемо капустину для салату.

Крок 4 у приготуванні салату з куркою і грибами і огірком. Необхідно підготувати огірки. Все просто. Вимийте огірки, та поріжте їх на пів кільця. Як на малюнку.

Ріжемо огірки для салату з куркою.

Крок 5. Сухарики для салату. Ми пропонуємо готувати власноруч. Просто порізати білий хліб на шматочки, додати сіль, перець та часник і трішечки олії. Після чого обсмажити у духовій шафі 180 градусів - 15 хвилин. Саме таким чином Ви отримаєте найкращі смакові якості салату з куркою і грибами.

Смажимо сухарики.

Ось і все Ваш смачний та хрусткий салат з куркою грибами і огірком майже готовий. Додайте до салату червоний перець, котрий необхідно подрібнити на кубики, та заправте салат майонезом. Все добре перемішайте.


Салат з куркою і грибами та горішками.

Салат з куркою і грибами та горішками.

Інгредієнти салату з куркою і грибами та горішками.

  • 300 грам курячої грудки;
  • 250 грам грибів;
  • 4 столові ложки оливкової олії;
  • 2 столові ложки кедрових горіхів (можна замінити волоськими);
  • 1 столова ложка бальзамічного оцту;
  • листя зеленого салату;
  • 1 лимон;
  • родзинки – за смаком;
  • сіль та перець.

Інструкція приготування салату з куркою і грибами.

Крок 1 – вимийте та очистіть гриби. Покладіть їх до сковороди та обсмажте у оливковій олії. Регулярно помішуйте гриби. Далі подрібніть гриби. Все можна зробити так саме як ми робили при приготуванні салату з куркою і грибами у першому рецепті.

Крок 2 - у сковороді обсмажте кедрові горіхи. Доречи Ваш салат з куркою і грибами можна прикрасити не тільки кедровими горішками, тут Ви сміливо можете експериментувати. Покладіть до салату наприклад лісних горішків, або кешью, або навіть зробіть невеличку суміш.

Крок 3. Приготуйте соус для салату з куркою і грибами. У миску, влийте оцет, додайте сіль і перець. Змішайте. Додайте 2 столові ложки оливкової олії. Все добре перемішайте.

Крок 4. Обсмажте курине м'ясо. Розріжте курячі грудки на смужки. Додайте лимонного соку та 1 ст. ложку оливкової олії. Смажте на сковородці до золотистої скоринки. Зробіть все так само яу і у рецепті першого салату з куркою і грибами.

Крок 5. Змішайте родзинки, м'ясо курки, гриби та горішки. Додайте зелень. Заправте салат з куркою і грибами приготованим раніше соусом.