Салати з курячого філе швидкого приготування.
Салат з курячого філе сміливо можна вважати основною стравою, особливо якщо до інгредієнтів такого салату входять яйця. Це чудовий поживний салат легкого приготування. Салати з курячого філе за звичай не дуже важкі для шлунку. Тому їх сміливо можна подавати на вечерю. Самим важливим у приготуванні таких, здавалось би не складних салатів, є приготування заправки. До приготування соусу для салату з курячого філе слід віднестися з особливою увагою.
У рецепті салату з курячого філе ми пропонуємо заправити салат італьським соусом для салатів. Це чудовий соус, котрий поєднується з багатьма салатами. Особливо чудові смаки він розкриває у поєднанні зі смаженим м’ясом курки та зеленю.
З салатами з курячого філе дуже цікаво експериментувати. Наприклад Ви можете окрім інгредієнтів у салаті міняти заправку. Дуже цікавий салат з курячого філе с заправкою з гірчиці та йогурту. Для вечірнього салату більш доречне буде варене а не смажене філе курки.
Салат з курячого філе у італійському соусі.
Інгредієнти салату з курячого філе у італійському соусі.
- Одне куряче філе - 30 гр;
- Листя салату та інша улюблена зелень - 50 гр;
- 4 помідори чері - 20 гр;
- 1 куряче яйце;
- 2-3 ст. ложки консервованої кукурудзи - 20 гр;
- 1 сушений помідор.
Інгредієнти для італійського соусу.
- Оливкова олія 180 мл;
- Червоний винний оцет 60 мл;
- Сушений часник 1 ч. ложка;
- Сушена орегано 1 ч. ложка;
- Сушений базилік 1 ч. ложка;
- Червоний перець ¹⁄₂ ч. ложки;
- Молотий чорний перець ¹⁄₂ ч. ложки;
- Сіль ¾ ч. ложки;
- Лимонний сік 1 ч. ложка.
Інструкція приготування салату з курячого філе у італійському соусі.
Давайте перш за все обсмажимо куряче філе, а поки воно буде охолоджуватися ми підготуємо всі інші продукти для салату. Доречи, поки Ви смажите м'ясо курки, Ви водночас можете і відварити курячі яйця. Їх Вам знадобиться не багато, одне або два в залежності від розміру. Яйце краще розрізати навпіл або на чотири частинки.
Тепер давайте підготуємо помідори чері та зелень для нашого салату салат з курячого філе. Тут все просто. Ретельно вимийте помідори та подрібніть їх на чотири частинки. Оскільки помідори чері досить невеликі у розмірі, будьте обережні, не пораньте себе ножом.
Прийшов час складати всі інгредієнти для салату з курячого філе у салатниці. Покладіть у салатницю листя салату та іншу улюблену зелень, наприклад базилік чи руколу. Після чого додайте до салатниці подрібнених помідорів. Можете додати трішечки улюблених спецій.
Відкрийте банку з консервованої кукурудзи, перевірте її смак та аромат. Якщо все ідеально, то додайте до салатниці 2-3 столові ложки консервованої кукурудзи.
Ось майже і все. Тепер необхідно додати до салату з курячого філе трішечки сушених (в’ялених) помідорів. Це буквально 1-2 сушених помідора. Їх Ви з легкістю можете придбати у супермаркеті у склянці, або навіть виготовити власноруч влітку за допомогою звичайної сушарки. Помідори необхідно розрізати на невеликі шматочки. Вони будуть родзинкою нашого салату з курячого філе.
Змішуємо всі інгредієнти салату з курячого філе у салатниці. Тепер необхідно приготувати заправку для салату.
Приготування італійської заправки для нашого салату з курячого філе.
Зробити заправку для нашого салату дуже просто. Вам необхідно у невеличку мисочку покласти всі інгредієнти для соусу та добре їх перемішати. Все італійський соус для салату з курячого філе готовий.
Треба зауважити! Якщо Ви зробили заправку для салату заздалегідь, завжди добре струшуйте її перед приготуванням салату. Доречи смажене м'ясо курки додайте до салату у самому кінці, коли Ви вже заправили всі приготовані продукти. Саме тоді у салаті з курячого філе буде дуже сильно вирізнятися смак смаженої курки. |