Салати з курячого філе швидкого приготування.

Салат з курячого філе сміливо можна вважати основною стравою, особливо якщо до інгредієнтів такого салату входять яйця. Це чудовий поживний салат легкого приготування. Салати з курячого філе за звичай не дуже важкі для шлунку. Тому їх сміливо можна подавати на вечерю. Самим важливим у приготуванні таких, здавалось би не складних салатів, є приготування заправки. До приготування соусу для салату з курячого філе слід віднестися з особливою увагою.

У рецепті салату з курячого філе ми пропонуємо заправити салат італьським соусом для салатів. Це чудовий соус, котрий поєднується з багатьма салатами. Особливо чудові смаки він розкриває у поєднанні зі смаженим м’ясом курки та зеленю.

З салатами з курячого філе дуже цікаво експериментувати. Наприклад Ви можете окрім інгредієнтів у салаті міняти заправку. Дуже цікавий салат з курячого філе с заправкою з гірчиці та йогурту. Для вечірнього салату більш доречне буде варене а не смажене філе курки.


Салат з курячого філе у італійському соусі.

Салат з курячого філе.

Інгредієнти салату з курячого філе у італійському соусі.

  • Одне куряче філе - 30 гр;
  • Листя салату та інша улюблена зелень - 50 гр;
  • 4 помідори чері - 20 гр;
  • 1 куряче яйце;
  • 2-3 ст. ложки консервованої кукурудзи - 20 гр;
  • 1 сушений помідор.

Інгредієнти для італійського соусу.

  • Оливкова олія 180 мл;
  • Червоний винний оцет 60 мл;
  • Сушений часник 1 ч. ложка;
  • Сушена орегано 1 ч. ложка;
  • Сушений базилік 1 ч. ложка;
  • Червоний перець ¹⁄₂ ч. ложки;
  • Молотий чорний перець ¹⁄₂ ч. ложки;
  • Сіль ¾ ч. ложки;
  • Лимонний сік 1 ч. ложка.

Інструкція приготування салату з курячого філе у італійському соусі.

Давайте перш за все обсмажимо куряче філе, а поки воно буде охолоджуватися ми підготуємо всі інші продукти  для салату. Доречи, поки Ви смажите м'ясо курки, Ви водночас можете і відварити курячі яйця. Їх Вам знадобиться не багато, одне або два в залежності від розміру. Яйце краще розрізати навпіл або на чотири частинки.

Обсмажуємо куряче філе.

Обсмажуємо куряче філе 2.

Ріжемо яйця.

Тепер давайте підготуємо помідори чері та зелень для нашого салату салат з курячого філе. Тут все просто. Ретельно вимийте помідори та подрібніть їх на чотири частинки. Оскільки помідори чері досить невеликі у розмірі, будьте обережні, не пораньте себе ножом.

Ріжемо помідори чері.

Прийшов час складати всі інгредієнти для салату з курячого філе у салатниці. Покладіть у салатницю листя салату та іншу улюблену зелень, наприклад базилік чи руколу. Після чого додайте до салатниці подрібнених помідорів. Можете додати трішечки улюблених спецій.

Помідори та зелень.

Відкрийте банку з консервованої кукурудзи, перевірте її смак та аромат. Якщо все ідеально, то додайте до салатниці 2-3 столові ложки консервованої кукурудзи.

Консервована кукурудза у салаті з курки.

Ось майже і все. Тепер необхідно додати до салату з курячого філе трішечки сушених (в’ялених) помідорів. Це буквально 1-2 сушених помідора. Їх Ви з легкістю можете придбати у супермаркеті у склянці, або навіть виготовити власноруч влітку за допомогою звичайної сушарки. Помідори необхідно розрізати на невеликі шматочки. Вони будуть родзинкою нашого салату з курячого філе.

Ріжемо сушений помідор.

Змішуємо всі інгредієнти салату з курячого філе у салатниці. Тепер необхідно приготувати заправку для салату.


Приготування італійської заправки для нашого салату з курячого філе.

Зробити заправку для нашого салату дуже просто. Вам необхідно у невеличку мисочку покласти всі інгредієнти для соусу та добре їх перемішати. Все італійський соус для салату з курячого філе готовий.

Італійський соус для салату з курячого філе.


Важливо.Треба зауважити!

Якщо Ви зробили заправку для салату заздалегідь, завжди добре струшуйте її перед приготуванням салату. Доречи смажене м'ясо курки додайте до салату у самому кінці, коли Ви вже заправили всі приготовані продукти. Саме тоді у салаті з курячого філе буде дуже сильно вирізнятися смак смаженої курки.