Тайський курячий салат.
Якщо Ви бажаєте екзотичного теплого салату зі звичайних продуктів, цей рецепт стовідсотково Вам буле у нагоді. Тайський салат з курки володіє дуже цікавими смаковими якостями. Поєднання смаку лимону, соєвого соусу часнику та цибулі бездоганне як для Азії. Спробуйте, Вам має сподобатися.
Для цього салату з курки ретельно вибирайте всі продукти. Так, наприклад помідори краще обрати чилі. Якщо Ви придбали звичайні помідори не засмучуйтесь. Достатньо їх очистити від скоринки та ретельно вибрати насіння. Також прослідкуйте і за якістю огірків. Вони не мають бути гіркими. Такий смак огірків повністю зіпсує Ваш тайський салат, не допоможе навіть соєвий соус та смак лимону.
Тайський курячий салат- це просто.
Інгредієнти для приготування тайський курячого салату.
- курка (бажано на приготована на відкритому вогнищі) – 1шт;
- соєвий соус – 6 ст.л.;
- помідори – 3-4 шт.;
- огірок – 1-2 шт.;
- червона цибуля – 1 шт.;
- часник за смаком;
- лимон та лайм – 1 шт.;
- свіжий імбир (тертий);
- м’ята, коріандр (нарізаний).
Інструкція приготування тайського курячого салату.
Дуже добре якщо у Вас є можливість приготування курки на грилі, але частіше за все Ви зможете посмажити її у духовці. Тому розігрійте духовку до 180 °C, та посмажте курку попередньо змастив її олією. Час смаження орієнтовно – 30 хвилин на одному боці, та 30 хвилин на іншому. Дайте їй охолонуть.
Поки смажиться курка Ви можете приготувати всі інші інгредієнти, часу вдосталь. Спочатку пропонуємо очистити помідори та огірки від насіння, та подрібнити їх м'якоть на кубиками. Після чого слід нарізати цибулю та часник.
Тепер подрібніть м’яту на невеличкі шматочки. До м’яти обов’язково слід додати цедри з лимону. Після чого змішайте всі інгредієнти у салатниці, додайте тертий імбир, коріандр, соєвий соус та витисніть в неї сік з лайму. Ось майже і все. Тепер, коли курка вже охолола, подрібніть її на невеличкі шматочки, бажано без скоринки, та додайте до приготованих інгредієнтів що є у салатниці. Все добре перемішайте.
Треба зауважити! Якщо Ви бажаєте отримати найгарніші смакові якості свого тайського курячого салату, не подавайте його одразу по приготуванню. Краще поставити його до холодильника. Хоча б на 30 хвилин. Після чого додайте трішечки коріандру зверху тайського салату і подавайте добре охолодженим. |