Салат печінковий.

В нашому печінковому салаті досить багато різноманітних інгредієнтів, але не треба сумувати якщо деяких продуктів у Вас нема під рукою. Більшість компонентів печінкового салату ідеально поєднуються з іншими продуктами. Теж саме стосується і зелені. Рукола, наприклад, досить рідка зелень для наших домогосподарок. Тому її можна замінити петрушкою та кропом.

Завдяки різноманітності компонентів, печінковий салат має декілька ярко виражених смакових ноток. Основний інгредієнт – печінка відчувається досить добре, але її смак пом’якшується та маскується медом. Абрикос додає пікантності печінковому салату.

Інгредієнти салату печінкового.

  • 100 г винограду (червоний, без кісточок);
  • 4 абрикоса;
  • 1 ст.л. масла;
  • 1 столова ложка рідкого меду;
  • лимон (сік);
  • 600 г печінки теляти;
  • 2 столові ложки борошна;
  • зелень.

Крок 1. Ретельно вимийте абрикоси. Після чого розріжте їх навпіл.

Близько 3 хвилин на невеличкому вогні потоміть абрикоси в емульсії з: масло, мед, лимонний сік сіль та перець.

Абрикос для салату.

Крок 2. Приготуйте печінку для печінкового салату. Ретельно вимийте печінку, наріжте її невеличкими смужками. Після чого обгорніть у борошні, та смажте протягом 3 хвилин до золотистого кольору. Приправите сіллю і перцем.

Печінка для салату.

Крок 3. На тарілці акуратно покладіть підсмажену печінку, додайте абрикосів та зелені.

Салат печінковий.

Тепер Ваш печінковий салат можна подавати до столу.