Салат печінковий.
В нашому печінковому салаті досить багато різноманітних інгредієнтів, але не треба сумувати якщо деяких продуктів у Вас нема під рукою. Більшість компонентів печінкового салату ідеально поєднуються з іншими продуктами. Теж саме стосується і зелені. Рукола, наприклад, досить рідка зелень для наших домогосподарок. Тому її можна замінити петрушкою та кропом.
Завдяки різноманітності компонентів, печінковий салат має декілька ярко виражених смакових ноток. Основний інгредієнт – печінка відчувається досить добре, але її смак пом’якшується та маскується медом. Абрикос додає пікантності печінковому салату.
Інгредієнти салату печінкового.
- 100 г винограду (червоний, без кісточок);
- 4 абрикоса;
- 1 ст.л. масла;
- 1 столова ложка рідкого меду;
- лимон (сік);
- 600 г печінки теляти;
- 2 столові ложки борошна;
- зелень.
Крок 1. Ретельно вимийте абрикоси. Після чого розріжте їх навпіл.
Близько 3 хвилин на невеличкому вогні потоміть абрикоси в емульсії з: масло, мед, лимонний сік сіль та перець.
Крок 2. Приготуйте печінку для печінкового салату. Ретельно вимийте печінку, наріжте її невеличкими смужками. Після чого обгорніть у борошні, та смажте протягом 3 хвилин до золотистого кольору. Приправите сіллю і перцем.
Крок 3. На тарілці акуратно покладіть підсмажену печінку, додайте абрикосів та зелені.
Тепер Ваш печінковий салат можна подавати до столу.