Салат з курячої печінки та яблук.
Нам надзвичайно сподобалося таке поєднання смаків у салаті. Все дуже просто, разом з тим і дуже смачно. Головне при приготуванні заздалегідь попіклуйтесь придбати свіжу курячу печінку. При покупці яблук, зверніть увагу на те, що яблука мають бути кислувато солодкі. Особливий смак до цього салату з печінки додає карі. При такому поєднанні у страві з’являється досить оригінальний присмак.
Також зверніть увагу на скоринку яблук. Якщо Ви вирішили приготувати салат з печінки та яблук взимку, чи на весні, краще буди очистити яблука от скоринки.
Основні інгредієнти салату.
- Печінка куряча 400 г;
- Яблуко 2 шт;
- Листя зеленого салату - за смаком;
- Лимонний сік 1 ст. л;
- 2 столові ложки соняшникової олії;
- 1 щіпка солі;
- 1 столова ложка оцту;
- Каррі 1 ч.;
- Сіль, перець - за смаком;
Спосіб приготування курячої печінки з яблуками.
Спочатку Ви маєте приготувати курячу печінку. Зробити це зовсім не складно, а головне досить швидко. Для цього ретельно вимийте печінку під проточною водою, після чого обсмажте її протягом 10-15 хвилин на невеликому вогні. Печінка буде готова коли у неї з’явиться приємний темно рожевий колір. Не забувайте додати трішки сіль.
Поки смажитемиться печінка Ви можете приготувати яблука. Візьміть яблука, вимийте їх, можете обдати окропом. Як вони остинуть, наріжте їх невеличкими смужками.
Коли печінка буде холодною, її так само слід порізати на невеличкі шматки.
Залишилося викласти всі інгредієнти на тарілці і салат з печінки та яблук готовий. Додайте трошки спецій.
Невеличка порада! Якщо Вам необхідно додати свіжості до такого салату з печінки, Ви можете використати листя м’яти. Просто порвіть руками листя м’яти та покладіть їх на готову страву. Забагато не треба, досить 2,3 невеличкі гілочки. |
Експериментуйте з салатом з курячої печінки та яблук.
До речі, якщо у вас немає під руками гарних смачних яблук, не засмучуйтесь. Такий салат можна приготувати і інакше. Наприклад, замість яблук Ви можете використати груші. Головне щоб груші не були «як каша». Ви можете сміливо з’єднати смак курячої печінки та зеленуватих груш. Такий рецепт ідеально використовувати коли Ви плануєте не дуже прискіпливу та жорстоку дієту.
Якщо Ви полюбляєте поєднання яблук та печінки, Вам обов’язково сподобається пошаровий салат з печінки та яблук. Звичайно це більш складна страва ніж попередня, але й смакові якості такого салату з печінки та яблук набагато різноманітні. Приготування не складне, але часу необхідно більше. Як і у попередньому салаті всі інгредієнти доступні.
- Печінка куряча 400 г;
- Яблуко 2 шт;
- Цибуля 2шт;
- Яйця - 3,4 шт;
- Твердий сир - 200 грам;
- Майонез, зелень, сіль та перець - за смаком;
Для приготування такого салату з печінки та яблук спочатку посмажте печінку та відваріть яйця. Поки печінка смажаться Ви можете приготувати інші інгредієнти. Приготуйте яблука та подрібніть цибулю. Далі все дуже просто, як і у звичайному салаті викладайте все інгредієнти шарами. Перший шар – потерта на терці печінка, другий шар – терті яблука, третій – яйця, та останній – сир. Кожен шар змащуйте майонезом. Ось і все смачний та поживний салат з печінки та яблук готовий.
Невеличка порада! Якщо Ви не вживаєте майонез, не засмучуйтесь. Такий салат з печінки та яблук можна змащувати і сметаною. |