Салати з печінки, страви з печінки свинячої.
Страви з свинячої печінки користуються особливою повагою серед вітчизняних кухарей. Свиняча печінка, при правильному приготуванні, це смачний та корисний інгредієнт. З цього продукту при бажанні можна створити велику кількість різноманітних страв. Свиняча печінка гарно поєднується з іншими інгредієнтами.
Окрім того, страви з печінки свинячої несуть в собі такі корисні речовини як: залізо та йод. Саме тому страви з свинячої допомагають організмі людини підвищити гемоглобін, це відомо майже усім. А чи відомо Вам, що найкорисніша печінка свиняча котру приготували на пару.
При можливості страви з свинячої печінки готуйте на пару. В цьому випадку в продукті буде збережено максимум корисних речовин, при цьому калорійність печінки буде мінімальною. |
Салат з печінки свинячої - печінковий риф.
Досить незвичайний рецепт салату, при цьому поєднання інгредієнтів зрозуміле. Цей салат з печінки свинячої має гарний вражаючий зовнішній вигляд, що, безумовно, привертає увагу.
Інгредієнти салату печінковий риф.
- 500 грам печінки свинячої;
- 150-200 грам рису;
- 1 невелика цибуля;
- 1 помідор;
- 3 мариновані огірка;
- 1 перець червоний солодкий;
- петрушка - за смаком.
Крок 1. Ретельно вимийте рис, та сваріть його. Для кращого приготування рису, спочатку киньте в воду трохи солі, доведіть її до кипіння, а потім покладіть у воду рис.
Крок 2. Поки готується рис, підготуйте та посмажте печінку. Ретельно очистить свинячу печінку від плівки та жилок, розріжте її на невеличкі шматочки (смужки або кубики), обгорніть у борошно та смажте на невеличкому вогні.
Крок 3. Подрібніть огірки, перець та помідори, додайте до страви рис та печінку свинячу. Змішайте всі інгредієнти. Ось і все, страва з свинячої печінки готова.
Зі стравами з свинячої печінки досить цікаво експериментувати. Так, наприклад, якщо до печінки додати варену картоплю, красний перець, трошки цибулі та лавровий лист можна отримати нову страву у німецькому стилі.