Яскравий салат з печінки.
Не можна сказати що це новий оригінальний рецепт салату з печінки, тим не менш, такі салати завжди були прикрасою любого, навіть святкового столу. Незважаючи на те, що у рецептурі присутня досить велика кількість інгредієнтів, не засмучуйтесь. Навіть якщо у Вас не достатньо якихось продуктів Ви можете замінити їх іншими. Наприклад, додати трошки дрібно порізаних огірків.
Основні інгредієнти.
- Красний перець 1 шт.
- Кукурудза маринована 1 банка;
- 4 невеличкі помідори (чері);
- 4 листа салату зеленого;
- Лук перей – 1шт;
- Петрушка (за смаком);
- 1 чайна ложка оливкової олії (для підсмаження помідорів);
- 1 чайна ложка коричневого цукру;
- Сіль, перець.
Інгредіенти для смаження печінки:
- 200 грам печінки, бажано з яловичини. Але можлива і інша.
- Свіже змолений чорний перець;
- 2 зубчика часнику;
- Оливкова олія
Інгредієнти для заправки салату:
- Трошки бальзамічного оцту (за смаком) ;
- Одна ложка оливкової олії;
- Гірчиця – на кончику ножа, зовсім трішкі.
Спосіб приготування.
Приготування цього салату з печінки дуже просте. Спочатку візьміть всі овочі, ретельно вимийте їх та почистить. Підсмажте помідори на слабкому вогні протягом 5-6 хвилин.
Подрібніть на кільця лук. Після чого на тарілці викладайте зелене листя салату, а зверху всі інгредієнти.
Приготуйте печінку. Для чого 3-4 хвилинки смажте її на сковорідці. Бажано печінку нарізати невеличкими смужками, але це не є обов’язковим. Викладайте все на тарілці, додайте трошки оливкової олії, гірчиці, перец. та сіль. Смачного.