Салат Тбілісі - грузинський салат з горіхами та з яловичиною.
Салат з яловичиною "Тбилиси" досить цікава та непривична для нас страва. Всі ми звикли згадуючи при грузинську кухню одразу уявляти шашлик, хачапурі, харчо і звичайно червоне вино або чачу. Тим не менш, родзинкою грузинської кухні є також і неперевершений грузинський салат з горіхами та яловичиною. Салат, котрий носить назву столиці Грузії – салат «Тбилиси».
У приготуванні грузинський салат з горіхами та яловичиною зовсім не складний, тому досвідчена домогосподарка приготує його менш ніж за годинку. Але є і свої невеликі хитрощі при приготуванні салату Тбилиси. Так, наприклад горіхи перед тим як додати до салату ми пропонуємо трішечки обсмажити або у духовій шафі або на сковорідці. Також дуже ретельно слід обирати яловичину для такого салату.
Інгредієнти святкового салату Тбілісі з яловичиною та горіхами.
- Молода яловичина - 250 г;
- Горіхи - 50 гр;
- Червона цибуля - одна велика або дві середні (замаринована);
- Квасоля консервована червона - 1 банка;
- Солодкий перець (Болгарський) – 2 шт.;
- Кінза - один пучок;
- Гострий перець - 1 шт.(за бажанням);
- Часник – 2-3 зуб.;
що взяти для заправки святкового салату салату Тбілісі з яловичиною та горіхами:
- Оливкова олія – 5 ст.л.;
- Винний оцет – 2 ст.л.;
- Чорний мелений перець - за смаком;
- Сіль - за смаком.
Спосіб приготування салату Тбілісі.
Приготування салату Тбілісі необхідно починати з приготування горіхів. Для чого візьміть трішки горіхів та просмажте їх на слабому вогні на сковороді. Не забувайте при цьому їх перемішувати, щоб вони не підгоріли, оскільки у такому разу у Вашому салаті з яловичиною з’явиться не дуже приємний присмак гіркоти.
Після того як горіхи остигнуть їх необхідно подрібнити. Для цього візьміть звичайний ніж та обережно подрібніть їх ножом. Не слід для цього використовувати блендер, нам не потрібен дуже дрібний помол. Не робіть так.
Тепер давайте замаринуємо червону цибулю для нашого чудового салату з яловичиною та горіхами Тбілісі. Певна річ, що можна заощадити час та не маринувати цибулю, але якщо Ви готуєте салат Тбілісі для святкового столу, то краще замаринувати. Таким чином ви отримайте набагато більш яскравий смак у салаті.
Для маринування цибулі її слід нарізати ножом. Спочатку ріжте цибулю навпіл, а потім на чотири частини, та нарізаєте на четвертинки кілець завширшки десь пів сантиметри. Так досить великими шматочками. Як на картинці.
Тепер викладаємо цибулю до мисочки, та додаємо пів чайної ложки солі, чайну ложечку цукру, дві столові ложки винного оцту та добре все змішуємо.
Відваріть яловичину для нашого салату. Після того як м'ясо остине поріжте його на смужки. Поки м'ясо остиватиме Ви встигнете подрібнити болгарський перець для салату. Тут все швидко і нічого складного немає.
Тепер слід подрібнити кінзу та гострий червоний перець. Якщо останнього у Вас не знайшлося, Ви можете взяти сухий червони перець.
Ось майже і все, наш салат з яловичиною та горіхами Тбілісі практично готовий. Подрібніть часник та змішайте всі підготовані продукти у салатниці. Все добре перемішайте та заправте салат інгредієнтами для заправки (винний оцт та оливкова олія). Додайте запраку до салату з яловичиною та горіхами Тбілісі, потім трішки молотого чорного перцю та сіль. Знову все добре перемішайте.