Салат з креветками.
Салати з морепродуктів завжди користуються попитом у ресторанах, тому такі салати з креветками дуже доречними будуть і на Вашому святковому столі. Зверніть увагу і Ви на наш рецепт простого та корисного салату з креветками. Готується він досить швидко та не потребує значних вмінь. Звичайно домогосподарка з легкістю за годину приготує цей чудовий салат з креветками. Спробуйте і Ви.
Доречи Ви можете використати наш рецепт такого салату з креветками для приготування смачних бутербродів. Можна взяти цей салат з креветками, завернути в листя звичайного зеленого салату, та покласти його між булочками або двома шматками хліба. Це також буде дуже смачно та корисно. Особливо такий рецепт знадобиться Вам для приготування перекусів на робочому місці.
Салат з креветок на свято - це просто.
При приготуванні цього салату з креветок дуже уважно обирайте саме креветки. Не купуйте їх у не перевіреного виробника. Також прослідкуйте і за температурним режимом зберігання цього продукту. Смакові якості Вашого салату у першу чергу будуть залежить від якості креветок.
Інгредієнти для салату з креветок.
- свіжі середні креветки, очищені, без жилок, без хвостів - за смаком;
- 1/2 чайної ложки чорного перцю;
- 1/2 чайної ложки солі;
- 1/2 склянки майонезу;
- 1 чайна ложка соусу з хрону;
- 1 столова ложка лимонного соку;
- 1/2 чайної ложки часникового порошку;
- цибуля 1-2 зважаючи на розмір;
- селера за смаком.
що взяти для зелені:
- листя зеленого салату;
- рубана петрушка, кріп.
Рецепт приготування салату.
Спочатку очистіть креветки та приправте їх перцем і сіллю. Потім зваріть креветки. Варіть креветки приблизно 5 хвилин. Креветки у цьому салаті маленькі. Тому краще довести воду до кипіння, опустити креветки в киплячу воду, вимкнути вогонь та накрити кришкою на 5 хвилини, потім злити воду. Дістаньте та обсушіть паперовими рушниками. Помістіть креветки до холодильнику, щоб вони охолонули.
У невеликій мисці гумовою лопаткою або ложкою змішайте майонез, хрін, сік лимонний, кріп і часниковий порошок. Потім, у велику миску помістіть креветки, овочі та 2/3 заправки. Руками в рукавичках обережно переверніть креветки та інші інгредієнти, доки вони не змішаються.
У невеликій мисці гумовою лопаткою або ложкою змішайте майонез, хрін, сік лимонний, кріп і часниковий порошок. Потім, у велику миску помістіть креветки, овочі та 2/3 заправки. Руками в рукавичках обережно переверніть креветки та інші інгредієнти, доки вони не змішаються.
Зберігайте салат із креветок у герметичному контейнері в холодильнику до 3 днів. Тримайте салат охолодженим, коли його не використовуєте. Ви можете приготувати цей салат за день заздалегідь і зберігати його в холодильнику, закривши кришкою герметичною або щільно обернувши поліетиленовою плівкою, поки не будете готові до подачі.
Порада фахівців! Якщо у Вас немає часу, Ви можете використовувати приготовлені креветки з продуктового магазину. Але заморожені готові креветки мають зовсім інший смак, ми пропонуємо все-таки готувати їх власноруч з додаванням приправ та спецій, що зробить салат з креветок більш ароматним. |