Салат з шампіньйонами - два простих рецепти.

Такий простий салат з шампіньйонами приготує навіть недосвідчений у кулінарії чоловік. Головне у приготуванні, це дуже дрібно порізати шампіньйони. Так Ваш салат з шампіньйонами буде більш ніжним та смачним. Зробити це звичайно можна і ножом, але набагато простіше за допомогою спеціальної терки. На картинці далі Ви побачите як ми це робимо. Треба зазначити що різати шампіньйони треба акуратно щоб ненароком не порізати собі пальці, таке часто трапляється, особливо у малодосвідчених кухарів.

Ще один важливий момент коли Ви готуєте салат з шампіньйонами, це вибір грибів. Не слід з легковажністю відноситися до цього процесу. Вибір має бути дуже ретельним та щільним. Від якості та свіжості шампіньйонів напряму залежить смакові якості готового салату. Більш того якщо Ви придбаєте занадто м’які гриби, Ви просто не зможете їх дуже дрібно нарізати.

Перший самий простий рецепт салату зі свіжими шампіньйонами.

  • шампіньйони - 500 грам;
  • пів лимону;
  • петрушка - за смаком;
  • ст. ложка гірчиці;
  • сіль - за смаком;
  • чорний мелений перець - за смаком;
  • оливкова олія -1 ст. ложка.

Приготування цього салату з шампіньйонами слід з підготовки грибів. Ретельно очистіть гриби, видаліть скоринку та ніжку. Після чого дуже мілко подрібніть на терці.

Ріжемо ніжку шампіньона.

Очищуємо шампіньйони.

Ріжемо шампіньйони.

Тепер слід зробити заправку для Вашого салату з шампіньйонами. Тут також все просто. Візьміть гірчицю, оливкову олію, сік з лимону, зелень та спеції. Все добре перемішайте та додайте до шампіньйонів. Все, салат з шампіньйонами за першим рецептом готовий, його можна куштувати одразу.

Простий салат з шампіньйонами.


Другий рецепт простого салату з шампіньйонами.

  • шампіньйони - 150 грам;
  • морква – 150 грам;
  • цибуля - 50 грам;
  • огірок - один невеликий;
  • зелень - петрушка, салат та м'ята;
  • яблуко - одне;
  • оливкова олія 1-2 ст. ложка.
  • сік з лимону -1 ст. ложка.
  • мед та гірчиці -1 ст. ложка та одна чайна ложка.

За великим рахунком приготування салату з шампіньйонами за цим рецептом майже таке саме як і у першому рецепту. Необхідно тільки додати більше інгредієнтів. Звичайно смакові якості такого салату більш краще, але й часу на приготування Вам знадобиться десь хвилин на 15-20 більше.

Починати приготування цього салату слід так само як і у першому рецепті з підготовки шампіньйонів. Просто вимийте їх очистіть та подрібніть. Потім необхідно потерти моркву на терці, порізати огірок на смужки та подрібнити половину червоної цибулі на півкільця.

Морква огірок та шампіньйони.

Тепер підготуйте зелень для Вашого салату з шампіньйонами. Тут все просто. Необхідно подрібнити петрушку, м’яту та листя салату «Айсберг».

Зелень для салату з шампіньйонами.

Ось майже і все. Тепер слід подрібнити яблуко на кубики, не забувайте видалити з нього скоринку, все добре перемішати, та додати заправку. Для заправки салату з шампіньйонами змішайте оливкову олію, сік з лимону, гірчицю та мед.

Простий салат з шампіньйонами - 2.

Важливо.Треба зауважити!

Якщо Ви вирішили підготувати гриби для Вашого салату з шампіньйонами заздалегідь, обов’язково полийте їх соком з лимону. Тоді шампіньйони протримаються у свіжому вигляді більш довгий час та не потемніють. Зберігати їх треба у холодильнику і дуже не тривалий час.