Сучасний салат з селери синьої капусти і моркви.
Салат з селери та з синьої капусти і моркви дуже рідка можна побачити на столах у наших домогосподарок, а даремно. Такі салати дуже корисні, хоча й не дуже популярні. Зазвичай салат з селерою чи з синьої капусти ми готуємо коли необхідно дотримуватися якоїсь жорстокої дієти. Це зрозуміло, у таких салатах дуже мало калорій та дуже багато корисних мікроелементів.
Необхідно зазначити, що салат з селерою не дивлячись на всю його користь не слід вживати вагітним жінкам. Особливо у останні місяці вагітності. Це пов’язано з тим, що салат з селери здатен розширювати стінки сосудів. Краще відмовитися від селери і викреслити її з рецепту, чи замінити наприклад огірком. Синя капуста також не буде гарним вибором при вагітності.
Хоча для більшості людей салат з селерою, з синьої капусти і моркви стає справжньою панацеєю в оздоровленні та загальному зміцненні організму. Доречи всі ці овочі Ви маєте можливість вирощувати власноруч на власному подвір’ї. Що робить такий салат з селери і моркви з синьої капусти не дуже дорогим. А це немало важливо у наш складний час. Коли так хочеться скуштувати чогось нового смачненького, але не дуже дорогого.
Інгредієнти салату з селери синьої капусти і моркви.
- 3 стебла селери;
- дві велики моркви;
- 1 зелене яблуко;
- 1/2 червоної капусти.
Заправка салату з селерою синьої капусти і моркви.
- оливкова олія - 50 гр.;
- 1 чайна ложки куркуми;
- 1 лайм;
- 1 столова ложка насіння чіа та улюблених горішків;
- сіль та мелений чорний перець - за смаком.
Інструкція приготування салату з селери синьої капусти і моркви.
Спочатку для приготування такого салату з селерою синьої капусти і моркви. Давайте підготуємо саме селеру. Складного тут нічого немає. Просто візьміть стебла селери. Вимийте їх та дрібно подрібніть ножом.
Тепер можна підготувати яблуко для салату з синьої капусти селери і моркви. Для цього візьміть звичайне зелене яблуко, вимийте його. Можна навіть не очищати яблуко від скоринки, но серединку видалити необхідно. Та поріжте яблука як на малюнку.
Після яблука Ви можете підготувати синю капусту для салату з селерою. Саме складне у цьому питанні це мабуть розрізати качан синьої капусти. Для цього можна позвати чоловіка. В іншому нічого складного, необхідно порізати синю капусту на невеличкі смужки, а потім подрібнити ще більше.
Тепер візьміть велику моркву вимийте її та очистіть. Після чого необхідно дві великі морви натерти на крупній терці, але не на смужки. Моркву необхідно натерти на невеличкі кусочки. Все морква підготована для салату з селерою та синьою капустою.
Ось майже і все, Ваш салат з селери синьої капусти і моркви майже готовий. Викладайте всі підготовані продукти у велику мисочку. Тепер слід заправити салат. Для цього візьміть всі інгредієнти для заправки і потроху додавайте до мисочки. Спочатку візьміть лайм, розріжте його навпіл та вичавите сік до салатниці. Потім необхідно додати перець. Потім полити зверху оливковою олією та додати куркуму.
Для підвищення смакових якостей салату з селерою синьої капусти і моркви ми пропонуємо додавати трішки (1-2 ст. ложки) горішків. Це може бути подроблений мигдаль. З горішками салат буде смакувати краще, у нього з’явиться додатковий хрускіт та смак. Все, добре перемішайте Ваш салат з селери синьої капусти і моркви, та подавайте до столу.