Відомий на весь світ салат Грецький.
Сьогодні салат Грецький за популярністю можна порівняти з Олів’є у радянські роки. Майже у кожному ресторані, навіть у невеликому Вам з легкістю приготують грецький салат. Рецепт цієї страви дуже простий а смак насичений та неповторний. Саме тому він і користується такою повагою серед гурманів. Більш того, рецепт грецького салату вже має декілька різновидів. Так, дехто готує його з мисом курки, дехто полюбляє салат грецький з креветками.
Всі ми звикли що грецький салат це в першу чергу страва з сиром «Фета», овочами та оливками. Але сьогодні, кухари винайшли безліч різноманітних рецептів грецького салату у котрих замість сиру фета додається бринза, присутні яйця та навіть майонез. З цього можна зробити виводи, що з рецепт грецького салату можна змінювати та експериментувати. Наприклад додати до страви маринованих грибів.
Цікава інформація! Чи відомо Вам, що салат грецький у перекладі позначає селянський. Но головне, що це в першу чергу смачна, здорова страва. В котрій міститься зовсім не багато калорій. Зазвичай, при класичному приготуванні Грецького салату у ньому міститься не більш ніж 150 ккал. Тому навіть при дієтах рецепт грецького салату Вам не зашкодить. |
Класичний рецепт грецького салату.
Грецький салат, рецепт класичний містить в собі: помідори, огірки, цибулю, сир «Фета», оливки, сіль, зелень і оливкове масло. Нічого зайвого. Ніяких креветок, мідій тощо. Інколи, дуже рідко, в залежності від регіону виготовлення в Греції, до рецепту класичного грецького салату додають грінки. Треба сказати, що в залежності від регіону виготовлення до класичного рецепту цього салату додають різноманітних спецій.
Інгредієнти салату.
Для 4 осіб.
- 6 помідорів, при кімнатній температурі;
- 1 крижаний огірок;
- 1 маленька цибуля;
- оливки;
- 200 грам свіжого козячого / овечого сиру «фета»;
- орегано сухий (за смаком);
- тверді сухі грінки;
- оливкова олія – за смаком;
- морська сіль.
Спосіб приготування салату.
Спочатку ретельно вимийте всі овочі. Після чого наріжте великими кубиками помідори та огірки. Покладіть їх до салатниці. Додайте оливки.
Тепер подрібніть цибулю. Додайте до помідорів та луку. Покладіть до салатниці житні грінки.
Прийшов час до сиру фета. Подрібніть його на великі шматочки. Покладіть до салатниці. Тепер додайте оливкової олії, сіль та орегано. Залиште Грецький салат на хвилин 20. Після чого подавайте до столу.
Невеличка порада! Інколи до грецького салату додають зелений перець. Якщо Вам подобається хрустіть та аромат перця, додавайте його до салату великими шматками. |
Грецький салат з пекінською капустою.
Не дивлячись на те що цей рецепт Грецького салату не далеко відійшов від класичного, смакові якості вже змінено. Додана цікава хрустіть капусти, котра ідеально поєднується з іншими інгредієнтами салату.
Інгредієнти салату.
Для 4 осіб.
- листя салату;
- 200 грам сиру «Фета»;
- 3 помідори;
- 1 огірок;
- 1 червона цибуля;
- маслини – 50 грам;
- орегано – за смаком;
- сіль, оливкова олія;
- листя пекінської капусти.
Спосіб приготування салату.
Спосіб приготування такого салату майже такий самий як і в попередньому рецепті грецького салату. Всі інгредієнти необхідно нарізати досить великими шматками. Листя капусти взагалі можна порвати руками на шматочки.
Після підготовки всіх продуктів, змішайте їх у салатниці та додайте сіль та оливкову олію. Не забувайте про оригано. Оскільки у цьому Грецькому салаті відсутні грінки, Ви можете подавати його до столу одразу після приготування.
Новий смак Грецького салату.
Інгредієнти салату остаються такі самі. Лише одна невеличка хитрість, котра істотно змінює смакові якості Грецького салату. До інгредієнтів додано трошки оцту.
Спосіб приготування такого Грецького салату наступний.
Ми розрізаємо цибулю на скибочки, кладемо їх в миску і додаємо половину чайної ложки солі. Тепер трошки подавимо цибулю з сіллю протягом 2-3 хвилин.
Після такої процедури прополощіть цибулю з дуже холодною водою і додайте трохи оцту до цибулі. Дайте постояти протягом 5 хвилин.
Тим часом, поріжте помідори і огірки.
Тепер ми беремо велику, широку і не дуже високу чашу, кладкмо туди помідори і огірки, сіль, додаємо цибулю, попередньо злийте оцт, і оливки.
Розріжте фету на дрібні шматочки, помістіть їх зверху і приправте орегано і великою кількістю оливкової олії. Спробуйте приготувати Грецький салат за таким не складним рецептом, ми впевнені смакові якості стануть Вам до вподоби. Смачного.