Чудовий салат з сиром, салат Клин.

Салат klin

Рецепт цього делікатного та витонченого салату з сиром (салат Клин) обов’язково приємно вразить ваші смакові рецептори! Це щось надзвичайне. Таке поєднання смаків обов’язково приверне увагу навіть досвідчених  кухарів та домогосподарок. Тому, приготувавши салат з сиром Клин, Ви стовідсотково будете відзначені похвалою своїми близькими.

Одною з переваг такого салату з сиром є те, що салат Клин можна декілька діб тримати у холодильнику. Смакові якості салату майже не змінюються. Хоча ми, все ж таки, якщо у Вас є така необхідність у тривалому зберіганні салату Клин зробити трішки інакше.

Для зберігання салату краще підготувати всі продукти та покласти їх до холодильнику. А потів швидко заправити салат Клин. Якщо такої можливості нема, Ви можете вже готовий салат Клин, після зберігання у холодильнику, освіжити додаванням наприклад кефіру. Заправка при зберіганні салату Клин сто відсотків стане більш густою, тому кефір трішечки виправить цю ситуацію.

Салат Klin

Продукти для салату з сиром "Клин".

  • 1 головка салату айсберг;
  • 1 склянка заправки із блакитного сиру (приготована власноруч - нижче ми розповімо який рецепт такої заправки);
  • 4 скибочок бекону, приготовлених, осушених та нарізаних;
  • 1 чашка помідорів чері, розрізаних на четвертинки;
  • 1/2 склянки крихти сиру Блю;
  • 1 столова ложка свіжого нарізаного часнику;
  • 1 чайна ложка свіжомеленого чорного перцю.

Рецепт приготування заправки для блакитного сиру.

Легка вершкова домашня заправка для сиру з пліснявою має безліч гострих, апетитних смаків, і її досить легко збити всього за 5 хвилин.

Заправка для блакитного сиру.

Заправка для блакитного сиру.

Продукти заправки для блакитного сиру.

  • 1/2 склянки пахти або несолодкого кефіру;
  • крихти блакитного сиру - за смаком;
  • 3 столові ложки майонезу;
  • 1/4 склянки сметани;
  • 1 чайна ложка цукру;
  • 1 чайна ложка часникового порошку;
  • 1 чайна ложка білого винного оцту.

Для приготування заправки для салату Клин спочатку у середній мисці змішайте пахту та крихту блакитного сиру. Після чого, збийте майонез, сметану, порошок часнику, цукор і білий винний оцет. Ось і все заправка готова, накрийте миску поліетиленовою плівкою та поставте до холодильнику на 2 години перед використанням, щоб смаки поєдналися. Перед використанням перемішайте та зберігайте у закритій скляній банці в холодильнику до 2 тижнів.

Спосіб приготування салату Клин.

Після того як Ви приготували заправку для салату Клин, хоча це необхідно зробити заздалегідь, підготуйте всі інші продукти. Приготуйте бекон. Для цього шматочки нарізаного бекону можна просто обсмажити на сковорідці, або у духовці.

Продукти для салату клин

Видаліть зовнішнє листя салату. Потім, гострим ножем поділіть качан салату навпіл, а потім ще раз розріжте ці половинки навпіл, щоб вийшло 4 кусочки. Відріжте стебло від кожного кусочка. Після чого розкладіть часточки на тарілках і додайте до кожної 1/4 склянки заправки з блакитного сиру.

Готуемо салат клин

Ось майже і все, салат Klin готовий. Просто додайте до кожної  четверті скибочки бекону, помідори, часнику та перця. Зверху посипте крихтами блакитного сиру. Ваш салат з сиром – Клин готовий.

Готовий салат з сиром - Клин


Важливо.Треба зауважити!

Салат Клин найкраще їсти відразу після нарізки. Але, при необхідності, Ви можете приготувати скибочки салату за день наперед. Наріжте помідори та заздалегідь приготуйте бекон. Ми б рекомендували зберігати інгредієнти окремо, щоб салат не набрав вологи та запахів. Зберігайте нарізаний салат айсберг у герметичному контейнері, вистеленому паперовим рушником, у холодильнику.