Салат з буряків та козячого сиру.
Дуже рідкий та простий рецепт салату з сиру. Особливо він буде в пригоді людям котрі мають вживати буряк. Як Ви знаєте цей продукт дуже корисний. Вживали його ще в старину. Лікарі пропонують вживати буряк для підвищення вітамінів у організмі та зниження артеріального тиску.
Найбільш широко використовують у кулінарії саме варений буряк. В такому вигляді він присутній у безлічі салатах. Але приготування вареного буряка потребує додаткового часу. І це є недоліком.
Саме тому, якщо Ви маєте за мету приготувати якусь страву з вареного буряка, у тому разі і салат, заздалегідь зваріть буряк. Якщо буряк вже готовий, час приготування салату буде 15-20 хвилин. Козячий сир додає до солодкого буряка пікантного смаку солі.
Інгредієнти салату.
- 4 невеликі буряка;
- ½ цибулі;
- 2 столові ложки рисового оцту або білого вина;
- 2 столові ложки оливкової олії;
- ½ чайної ложки солі;
- 80 грам свіжого козячого сиру;
- листя м'яти;
- перець за смаком.
Як зробити салат.
Крок 1. Приготуйте буряк. Зваріть його у невеличкій каструлі.
Крок 2. Коли буряк вже охолоне, наріжте його невеличкими смужками або кубиками.
Крок 3. Наріжте трохи цибулі та додайте до салатниці буряк та цибулю.
Крок 4. Додайте сіль і оливкову олію, перемішайте і залиште в прохолоді протягом кількох годин.
Крок 5. При подачі, достаньте салат з холодильнику, подрібніть козячий сир та додайте до салатниці. Прикрасьте салат листям м’яти.