Сирна тарілка, як приготувати це блюдо.
Сирна тарілка, блюдо яке має приємний теплий вигляд. Особливо цікаво виглядає сирна тарілка якщо вона подається на дерев’яному підносі. У деяких ресторані можна зустріти сирну тарілку на дерев’яному підносі на котрому зберегли навіть кору. Це надає додаткового природного шарму страві.
Типова сирна тарілка це велике блюдо котре встановлене посередині столу і має змогу обертатися. Дуже цікаве та практичне рішення, що дозволяє кожному гостю дістатися до сиру на свій вибір.
При приготуванні сирної тарілки необхідно звертати увагу на колір сирів. При певному досвіді Ви зможете досконально поєднати продукти. Наприклад, жовтий сир гармонійно контрастує з білими сирами.
Ще одна порада, для великих страв з сиру ви також можете використовувати плетені кошики. Це неординарне подання сирної тарілки зацікавить гостей.
Складання сирної тарілки: які сири?
Заповніть сирну тарілку різноманітними сирами. Виберіть сир з наступних:
- козячий сир;
- м'який білий сир;
- напівм'який сир;
- блакитний сир;
- твердий сир.
Як зробити сирну тарілку.
Сирна тарілка повинна бути розкішно прикрашена. Типовий гарнір складається з суміші горіхів, родзинок і сухофруктів. Ви можете додати вишні, інжир, сушені абрикоси, а також невелику банку варення.
Не забувайте про хліб на сирній тарілці. Вибирайте суміш різних видів хліба і хлібних паличок. Навіть родзинки хліба або грінки гармонійно поєднується з будь-яким типом сиру!
Мед, виноград та вино саме такі продукти ідеальні в поєднанні з сирною тарілкою.