Салат з язика і кукурудзи.
Салат з язика і кукурудзи при правильному приготуванні порадує вас не тільки оригінальним смаком, але й неперевершеним зовнішнім виглядом. Особливо цікаво поєднується смак кукурудзи та яблука. Здавалось би досить дивне поєднання, але смак приємний, трохи солодкуватий.
Гарну прикрасу для салату з язика і кукурудзи можна зробити зі звичайного вареного яйця. Часу на виготовлення такої прикраси буде треба зовсім не багато. Смак такого салату приємний та дуже м’який з невеличкою хрусткістю від огірків.
Інгредієнти салату з язика язика і кукурудзи.
- язик свинячий або телячий - 200 грам;
- свіжі огірки - 2 шт.;
- яьлуко - 1,2 шт.;
- кукурудза консервована – ½ банки;
- яйця курки - 2 шт.;
- сир твердих сортів - 200 грам;
- сметана - 100 грам.
Крок 1. Будь який салат з язика необхідно починати саме з приготування язика. Це потребує більше всього часу. Тому, при можливості, заздалегідь зваріть язик. Робити це просто, але досить довго – 2 години. Після того як язик буде зварено та очищено від шкірки подрібніть його на невеликі смужки.
Декому подобається якщо варений язик подрібнити не терці, але це зробити трохи складніше та довше.
Крок 2. Зваріть курині яйця. Відділіть жовток від білка та подрібніть їх. Залиште 3 попки яйця для прикраси салату. Також подрібніть сир на терці.
Крок 3. Ретельно вимийте огірки, та подрібніть їх. Залиште трохи для прикраси.
Крок 4. Ретельно вимийте яблука, очистить від скоринки та видаліть серединку. Подрібніть на терці, або поріжте на кубики.
Крок 5. Відкрийте банк консервованої кукурудзи. Змішайте всі інгредієнти. Додайте сіль, перець. Заправте салат з язика і кукурудзи сметаною. Прикрасьте зеленню та яйцями зверху.