Салат з язиком і грибами.
Салат з язика і кукурудзи при правильному приготуванні порадує вас не тільки оригінальним смаком, але й неперевершеним зовнішнім виглядом. Особливо цікаво поєднується смак кукурудзи та яблука. Здавалось би досить дивне поєднання, але смак приємний, трохи солодкуватий.
Гарну прикрасу для салату з язика і кукурудзи можна зробити зі звичайного вареного яйця. Часу на виготовлення такої прикраси буде треба зовсім не багато. Смак такого салату приємний та дуже м’який з невеличкою хрусткістю від огірків.
Інгредієнти салату з язиком і грибами.
- язик - 1 шт.;
- свіжі гриби - 300 грам;
- цибуля 1 шт.;
- мариновані огірки 3-4 шт. (Маленькі);
- майонез 5-6 столових ложок;
- лавровий лист 2-3 шт.;
- чорний перець, сіль – за смаком.
Крок 1. Для початку наберіть у глибоку каструльку чистої води і доведіть її до кипіння. Тим часом, вимийте яловичий, або свинячий язик. Потім опустіть його в киплячу воду. Коли вода знову закипить, необхідно зменшити температуру печі до середньої і додати сіль, лавровий лист і чорний перець. Варити язик треба 2,5 - 3 години.
Для перевірки готовності проткніть язик виделкою, якщо виделка входить без значного напруження – язик готовий. Перекладіть язик до маски у якої буде дуже холодна вода. Зачекайте 2 - 3 хвилини.
Тепер можна з легкістю очистити шкіру язика. Після такої простої процедури її легко відокремити від м'яса.
Крок 2: Підготуємо гриби і тушкуємо їх з цибулею.
Поки готується язик з легкістю можна підготувати інші важливі продукти. А саме гриби. Кожен гриб ретельно вимивається та обчищається. Після цього, їх розкладають на обробну дошку і розрізають на кубики або дрібні шматочки, розміром близько 1 сантиметра.
Тепер треба очистити цибулю та подрібнити її. Потім посмажити гриби з цибулею на середньому вогні. Цей процес займе від 12 до 15 хвилин.
Крок 3. Приготуємо солоні огірки і відварний язик. Для цього треба взяти мариновані огірки, покласти їх на обробну дошку і розрізати на кубики або тонкі смужки. Так само подрібніть і язик.
Крок 4. Тепер необхідно змішати всі інгредієнти, додати спецій та заправити салат з язиком і грибами майонезом.
Салат з язиком і грибами подається при кімнатній температурі або в холодному стані. Він має бути прикрашений зеленю.
Такий салат з язиком і грибами ідеально смакує зі шматочком свіжоспеченого хліба.