Страви з язика.

Не жирні, м’які та дуже корисні страви з язика завжди користувалися повагою гурманів. Тому на святковий стіл, при можливості, необхідно зготувати хоча б одну страву з язика. Зверніть увагу, що  якщо Ви будете варити язик, навіть свинячий, на це Вам буде необхідно мінімум 1,5 години. Це якщо тварина була відносно молодою.

Якщо Ви бажаєте приготувати страву з язика де необхідно запекти або смажити язик, на це буде необхідно ще більше часу. Оскільки спочатку язик необхідно все одно зварити. Ми пропонуємо солити страви з язика під самий кінець приготування, тоді страви вийдуть м’якіші.

Інгредієнти дуже простої страви з язика.

  • язик свинячий або телячий – 2 шт.;
  • вершкове масло - 50 грам;
  • сіль, перець, зелень.

Крок 1. Приготування язика для запікання або смаження.

Ретельно вимийте язик. Наберіть у каструльку води та зваріть язик, при цьому можете додати до води трохи спецій. Варити треба не менш 2 годин. Періодично видаляйте пінку з каструлі. Після того як язик буде готовий, виміть його з каструлі та покладіть у холодну воду на 1-2 хвилини. Тепер зніміть шкірку з язика.

Видаляємо шкірку з язика.

Крок 2. Візьміть та ретельно натріть перцем, часником та сіллю. Тепер покладіть його у форму для запікання, можна обгорнути язик спеціальною фольгою для запікання. Додійте вершкового масла. Можна додати трохи 50-100 грам води. Все, ставте вашу форму в духову шафу та запікайте приблизно одну годину. Через хвилин 40 можна відкрити шафу та додати до страви з язика ще трохи вершкового масла та спецій.

Cмажемо язик.

Готовий язик.

Крок 3. Готовий язик викладіть на тарілці, розріжте на однакові шматочки, додайте ще трохи спецій та прикрасьте зеленню.

Страви з язика.


Ось і все сама проста страва з язика готова. Але Ви можете проявити уяву та зробити з язика невеличкі рулети, додавши до язика овочі, та запікати у духовій шафі разом овочі та язик. Така страва з язика буде більш ефектна.


Важливо.Треба зауважити!

Не бійтеся експериментувати зі стравами з язика, майже всі вони виходять смачними та дуже м’якими.

Наприклад, досить легко приготувати смажений язик в пряній паніровці. Для цього Вам знадобиться 500 грам свинячого язика, котрий треба відварити, після чого обсмажити.

Страви з язика, смажений язик.

Відварений язик розріжте рівними шматками, обгорніть кожен шматок шаром гірчиці. Тепер необхідно занурити кожен шматок в панірувальні сухарі з борошна. Та додати спецій. Тепер обгорніть знову, тільки тепер у яйце з соєвим соусом, а потім знову в сухарі. Тепер смажте шматочки з язика на невеликому вогні у розпеченому маслі доки не з’явиться золотиста скоринка. Ось у все, така цікава страва з язика готова, її можна подавати як окреме блюдо, так і в купі з картопляним пюре та овочами.