Страви з язика.
Не жирні, м’які та дуже корисні страви з язика завжди користувалися повагою гурманів. Тому на святковий стіл, при можливості, необхідно зготувати хоча б одну страву з язика. Зверніть увагу, що якщо Ви будете варити язик, навіть свинячий, на це Вам буде необхідно мінімум 1,5 години. Це якщо тварина була відносно молодою.
Якщо Ви бажаєте приготувати страву з язика де необхідно запекти або смажити язик, на це буде необхідно ще більше часу. Оскільки спочатку язик необхідно все одно зварити. Ми пропонуємо солити страви з язика під самий кінець приготування, тоді страви вийдуть м’якіші.
Інгредієнти дуже простої страви з язика.
- язик свинячий або телячий – 2 шт.;
- вершкове масло - 50 грам;
- сіль, перець, зелень.
Крок 1. Приготування язика для запікання або смаження.
Ретельно вимийте язик. Наберіть у каструльку води та зваріть язик, при цьому можете додати до води трохи спецій. Варити треба не менш 2 годин. Періодично видаляйте пінку з каструлі. Після того як язик буде готовий, виміть його з каструлі та покладіть у холодну воду на 1-2 хвилини. Тепер зніміть шкірку з язика.
Крок 2. Візьміть та ретельно натріть перцем, часником та сіллю. Тепер покладіть його у форму для запікання, можна обгорнути язик спеціальною фольгою для запікання. Додійте вершкового масла. Можна додати трохи 50-100 грам води. Все, ставте вашу форму в духову шафу та запікайте приблизно одну годину. Через хвилин 40 можна відкрити шафу та додати до страви з язика ще трохи вершкового масла та спецій.
Крок 3. Готовий язик викладіть на тарілці, розріжте на однакові шматочки, додайте ще трохи спецій та прикрасьте зеленню.
Ось і все сама проста страва з язика готова. Але Ви можете проявити уяву та зробити з язика невеличкі рулети, додавши до язика овочі, та запікати у духовій шафі разом овочі та язик. Така страва з язика буде більш ефектна.
Треба зауважити!
Не бійтеся експериментувати зі стравами з язика, майже всі вони виходять смачними та дуже м’якими. |
Наприклад, досить легко приготувати смажений язик в пряній паніровці. Для цього Вам знадобиться 500 грам свинячого язика, котрий треба відварити, після чого обсмажити.
Відварений язик розріжте рівними шматками, обгорніть кожен шматок шаром гірчиці. Тепер необхідно занурити кожен шматок в панірувальні сухарі з борошна. Та додати спецій. Тепер обгорніть знову, тільки тепер у яйце з соєвим соусом, а потім знову в сухарі. Тепер смажте шматочки з язика на невеликому вогні у розпеченому маслі доки не з’явиться золотиста скоринка. Ось у все, така цікава страва з язика готова, її можна подавати як окреме блюдо, так і в купі з картопляним пюре та овочами.